Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 76 (6786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Festival la Bucureşti

Festival la Bucureşti Premiul pentru cea mai buna regie pentru Trupa de teatru studenţesc Fabulinus, la

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – Fabulinus – s-a întors cu Premiul pentru cea mai buna regie, de la Festivalul Naţional Serile Teatrului Studenţesc. Evenimentul s-a desfăşurat la finele lui martie, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, atrăgând sute de tineri pasionaţi de arta actoriei, atât amatori, cât şi profesionişti.

Trupa de teatru Fabulinus şi-a adjudecat Premiul pentru cea mai buna regie pentru piesa de teatru "Pisica verde", de Elise Wilk, în regia lui Cosmin Panaite. Spectacolul Teatrului studenţesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtăşesc o experienţă majoră, care le va schimba viaţa pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realităţi paralele.
Cosmin Panaite este actor al Teatrului Municipal “Matei Vişniec” Suceava, fiind regizorul şi coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava.

Cosmin Panaite a transmis: „Nu poate decât să mă bucure faptul că spectacolul <Pisica verde>, jucat de Teatrul studențesc Fabulinus, a primit premiul pentru cea mai bună regie, la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național Serile Teatrului Studențesc. Dar cum nu consider că premiile sunt prea importante, mai mult mă încântă faptul că spectacolul a avut parte, în cele 2 luni și jumătate de la premieră, de patru reprezentații la Sala Auditorium <Joseph Schmidt> a USV, precum și de deplasări în Fălticeni, Vatra Dornei, Rădăuți, Siret, Gura Humorului. Țin să îmi exprim admirația față de preocuparea arătată pentru spectacol de către Casa de Cultură a Studenților și Universitatea Suceava, cei care se îngrijesc de activitatea Fabulinus. Studenții au parte de experiențe din care eu consider că ies câștigați, iar publicului i se oferă diversitate culturală. Pregătim acum un nou spectacol, care se va juca într-un spațiu inedit, la Planetariul USV, pentru care folosim ca suport de text poezii ale liceenilor Colegiului Național <Petru Rareş> Suceava, scrise de membrii clubului Alecart, coordonat de profesorul Gheorghe Cîrstean. Va fi cosmic. Hai la teatru!”

În a patra zi a Serilor Teatrului Studenţesc, trupa suceveană Fabulinus a oferit şi o reprezentaţie a piesei „Pisica verde”.

Distribuţia spectacolului: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creţ, Luminiţa Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai, Bianca Avram.

Trupa de teatru Fabulinus a fost înfiinţată la finele anului 2011, de-a lungul timpului spectacolele sale fiind laureate cu numeroase premii la concursuri şi festivaluri. De asemenea, Fabulinus a susţinut spectacole în ţară, dar şi pe scene din Ucraina şi Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festival la Bucureşti Premiul pentru cea mai buna regie pentru Trupa de teatru studenţesc Fabulinus, la.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festival la Bucureşti Premiul pentru cea mai buna regie pentru Trupa de teatru studenţesc Fabulinus, la5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei