Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiera lunii mai

„Proștii sub clar de lună” - un nou spectacol în producție la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului „Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, a cărui premieră va avea loc în luna mai.

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I.L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist.

Savuros de subtilă, piesa „Proștii sub clar de lună”, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități. După 1989, Teodor Mazilu devine unul dintre cei mai jucați și îndrăgiți dramaturgi români.

Anca Bradu, regizorul spectacolului "Proștii sub clar de lună", este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru. A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria. Sucevenii au văzut în anii trecuți spectacole semnate de Anca Bradu – "De ce Hecuba?", producție a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și "Cabaretul Dada", producție a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, ambele jucate la Suceava în cadrul Zilelor Teatrului "Matei Vișniec".

Echipa de producție este compusă din Anca Bradu – Regie, Maria Miu – Scenografie, Diana Mihaela Sav - Asistent de scenografie, Mălina Andrei – Coregrafie, Ovidiu Iloc - Compoziție muzicală, Lucian Moga  - Light design, Vili Duțu - Regie tehnică.

Distribuția spectacolului „Proștii sub clar de lună”: Ortansa - Clara Popadiuc,         Clementina - Delu Lucaci, Emilian - Răzvan Bănuț, Gogu – Cătălin Mîndru, Vasilica - Diana Lazăr, Mama Ortansei – Bogdan Amurăriței, Tatăl Ortansei – Tache Florescu (colaborator).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Proștii sub clar de lună” - un nou spectacol în producție la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 1342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Proștii sub clar de lună” - un nou spectacol în producție la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei