Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 29 (6739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

Spectacolele „Kebab” și „3 Surori” au intrat „în vizorul” Uniunii Teatrale din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie a Uniunii Teatrale din România (UNITER) a fost prezentă în zilele de 5 și 6 februarie la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, unde a vizionat două dintre producțiile recente (2017) ale tânărului teatru sucevean  - „Kebab” și „3 Surori”.

Ambele spectacole au avut loc cu sala plină, prestația actorilor și a echipelor de producție fiind răsplătită cu valuri de aplauze, atât pe parcurs, cât mai ales la final.

"Două dintre producțiile Teatrului <Matei Vișniec> au atras atenția juriului UNITER care se află zilele acestea în Suceava, pentru a viziona spectacolele <Kebab> de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, și <3 Surori> de A. P. Cehov, proiect realizat în colaborare cu Punctart din București, în regia Catincăi Drăgănescu. Este o foarte mare onoare pentru noi că într-un interval atât de scurt, la doar doi ani de existență, avem o cerere din partea UNITER-ului de a veni și de a viziona aceste spectacole, ceea ce înseamnă că suntem luați în seamă la modul serios și este foarte apreciat teatrul de arte care este produs la Suceava", a declarat directorul general al tinerei instituții culturale sucevene, Carmen Veronica Steiciuc.

Juriul UNITER, prezent la Suceava, este format din Călin Ciobotari – cadru universitar și critic de teatru, redactor-șef al revistei „Dacia literară”, Alina Epîngeac  - cadru universitar, critic de teatru și redactor la revista online de teatru yorick.ro, precum și Ludmila Patlanjoglu – prof univ. dr. la UNATC București – critic de teatru.

„Kebab”, de Gianina Cărbunariu, este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc țara din dorința de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în același timp, este plin de speranță. Caruselul în care sunt prinși, ambiția dusă la extrem fac din ei victime și călăi.

„3 Surori” este un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile. Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru "Trei Surori" de A. P. Cehov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolele „Kebab” și „3 Surori” au intrat „în vizorul” Uniunii Teatrale din România.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolele „Kebab” și „3 Surori” au intrat „în vizorul” Uniunii Teatrale din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei