Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 11 (6721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ziua Culturii Naţionale

Invitaţie la lectură în biblioteca modernă a Colegiului “Mihai Eminescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, care coincide cu Ziua Culturii Naţionale, biblioteca liceului şi-a primit oaspeţii în noua bibliotecă a unităţii, un spaţiu generos, modernizat.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Suceava, ai Casei Corpului Didactic (CCD) „George Tofan”, ai Bibliotecii Universităţii "Ştefan cel Mare", ai Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera" şi bibliotecarii de la alte unităţi şcolare au vizitat noile spaţii ale bibliotecii colegiului.

Cu sprijinul conducerii şcolii, bibliotecara Lăcrămioara Andrei a depus toate eforturile pentru modernizarea bibliotecii, inclusiv informatizarea ei (cu softul eBiblioPhil), reuşind, în final, să ofere cititorilor un spaţiu actual, ce respectă compartimentarea ergonomică şi funcţională, cu o sală de lectură cu peste 40 de locuri, acces la patru calculatoare conectate la internet, unde elevii pot beneficia de tot suportul informaţional şi educaţional necesar.

Spaţiul este completat de două depozite de carte, o sală de primire a cititorilor cu acces liber la raft, un spaţiu pentru bibliotecar unde se realizează prelucrarea publicaţiilor şi un depozit pentru manuale. Menţionăm că biblioteca şcolii are un fond de carte în format tipărit de 46.000 de volume şi peste 500 de CD-uri, DVD-uri, casete audio şi video.

Holul din interiorul bibliotecii a fost gândit ca un spaţiu multivalent ce găzduieşte o expoziţie de tablouri, icoane pictate de elevi, tablouri cu scriitori şi fotografii, dar şi o expoziţie permanentă dedicată patronului spiritual al şcolii, poetul Mihai Eminescu.

Prof. Daniela Argatu, de la CCD Suceava, coordonator al bibliotecilor şcolare, a declarat: “Am reuşit, astăzi, să reconfirmăm că bibliotecile respectă istoria umanităţii, că ele continuă să ofere uriaşe beneficii tangibile, valoroase, că sunt spaţii sigure şi adaptate timpului şi, cel mai important, aduc oamenii împreună cu un scop clar: devenirea umană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Invitaţie la lectură în biblioteca modernă a Colegiului “Mihai Eminescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Invitaţie la lectură în biblioteca modernă a Colegiului “Mihai Eminescu” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei