Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În interpretarea actorilor

Călătorie în lumea poveștilor lui Petre Ispirescu, la Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iarna e anotimpul poveștilor spuse la gura sobei. Ieri, acestea au fost spuse cu mult talent și dăruire de doi tineri frumoși – actorii Clara Popadiuc și Răzvan Bănuț, unui numeros grup de copii, însoțiți de adulți, la Biblioteca Bucovinei, în Sala de artă „Elena Greculesi”, în cadrul unei lăudabile inițiative - "Ora poveștilor".

Fermecătoarea călătorie în lumea minunată a poveștilor a avut loc la 130 de ani de la moartea lui Petre Ispirescu. Cunoscutul editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf, ale cărui povești au marcat copilăria fiecăruia dintre noi, atât din cărți, cât și din filme și spectacole de teatru,  a încetat din viaţă la 27 noiembrie 1887.

Petre Ispirescu este cunoscut mai ales datorită activităţii sale de culegător de basme populare româneşti: ,,Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, ,,Prâslea cel voinic şi merele de aur”, ,,Aleodor Împărat”, ,,Greuceanu”, ,,Înşir-te mărgăritare”, ,,Sarea-n bucate”, pe care le-a repovestit cu un har remarcabil.

Opera lui Petre Ispirescu este una din cele mai însemnate opere ale literaturii române mai ales datorită lucrării sale principale, culegerea Legende sau basmele românilor, ce cuprinde 37 de basme.

Prin astfel de evenimente, Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” își propune să trezească în sufletele curate și avide de cunoștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorie în lumea poveștilor lui Petre Ispirescu, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Călătorie în lumea poveștilor lui Petre Ispirescu, la Biblioteca Bucovinei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei