Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2017 - Anul XXII, nr. 267 (6683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Basoreliefuri cu tâlc

Lucrările sculptorului sucevean Toader Ignătescu se bucură de mare succes la o expoziţie internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un set de 12 lucrări în lemn – basoreliefuri - ale sculptorului sucevean Toader Ignătescu reprezintă atracţia unei expoziţii internaţionale recent inaugurată la Sebeş, în judeţul Alba.

Vernisajul expoziţiei a avut loc pe 16 noiembrie, dar lucrările rămân expuse până la finele acestei săptămâni, după care urmează să se întoarcă la Suceava, unde, la începutul lunii decembrie, o parte din ele vor putea fi admirate la Muzeul de Istorie, în cadrul unei expoziţii organizate de grupul Domino.

Expoziţia „Basorelief în lemn”, parte a unui buchet de manifestări expoziţionale organizate de Asociaţia ArtTrad - „Valea Frumoasei” şi Centrul Cultural „Lucian Blaga”, la Motelul Dacia, cu sprijinul Primăriei municipiului Sebeş, cuprinde lucrări pe teme variate, inspirate din lumea poveştilor lui Creangă, mitologia populară, religie, dar şi din societate.

Creaţiile cunoscutului sculptor sucevean au putut fi admirate în compania operelor unor artişti valoroşi din Egipt, Italia, Ungaria, Danemarca, Olanda, Republica Moldova, dar şi din toate regiunile ţării.

Expoziţia lui Toader Ignătescu a fost prezentată la vernisaj de conf. univ. Emilian Popescu de la Facultatea de Arte Vizuale din Craiova şi prof. univ. Liviu Hâncu din Alba Iulia, bucurându-se din start de aprecierea publicului, surprins de ineditul basoreliefurilor lucrate de sculptorul sucevean.

„Alfa şi Omega”, „Pară mălăiaţă”, „Creştinism”, „Punguţa cu doi bani”, „Femeia discriminată”, „Pribeag în Europa”, „Lumi diferite” sau „Filfizonii” sunt doar câteva din numele creaţiilor surprinzătoare ale lui Toader Ignătescu, care continuă să încânte vizitatorii expoziţiei internaţionale din Alba, până pe 25 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările sculptorului sucevean Toader Ignătescu se bucură de mare succes la o expoziţie internaţională.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările sculptorului sucevean Toader Ignătescu se bucură de mare succes la o expoziţie internaţională5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei