Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 nov 2017 - Anul XXII, nr. 257 (6673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Teatrul „Matei Vişniec”

„3 Surori” - cel mai lung, dar şi atipic spectacol de teatru pus în scenă la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, pe scena teatrului sucevean „Matei Vişniec” va putea fi urmărit, în premieră, pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, cel mai lung, dar şi atipic spectacol de până acum.

„3 Surori”, care are ca punct de pornire o piesă a dramaturgului A.P. Cehov, este un spectacol despre oameni aflaţi în căutarea fericirii, blocaţi în reprezentarea fericirii şi niciodată fericiţi. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viaţa trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.

Spectacolul este o coproducţie a Asociaţiei culturale Punctart şi a Teatrului Municipal „Matei Vişniec”, fiind considerată de ambele părţi „o întâlnire fericită între mediul de stat şi mediul independent”.

„Ne interesează adaptarea temelor clasice pentru publicul tânăr. Suntem curajoşi. Consider că <3 Surori > este o performanţă, un spectacol făcut cu sacrificiu”, a afirmat coordonatoarea proiectului, Catrinel Bejenariu, cofondatoare Punctart.

„Spectacolul are o durată de 2 ore şi 40 de minute, cu o pauză de 15 minute între cele două părţi. Este prima producţie de o asemenea anvergură care se montează pe scena teatrului sucevean”, a punctat Carmen Veronica Steiciuc, directorul Teatrului „Matei Vişniec” Suceava, care îşi doreşte ca şi de acum înainte să încurajeze colaborările cu zona independentă a teatrului.

Catinca Drăgănescu, regizorul acestui spectacol, pe care l-a caracterizat drept „atipic”, a explicat că acesta va conţine foarte multe mijloace multimedia, fiind unul vizual, senzorial - „o experienţă, aproape imersivă, pentru cei care stau în partea de jos a sălii”.

„Cred că am făcut mai mult decât un spectacol. Acesta este doar vârful icebergului. Spectacolul este despre modelele falimentare în care ne-au educat părinţii noştri, care nu se potrivesc în societatea contemporană, despre blocajul şi debusolarea pe care le trăim noi şi generaţiile următoare, despre nevoie de schimbare, de a crea forme noi pe toate planurile, de la politic, social până la cel personal, despre aceste generaţii care sunt scindate între a fi aici – orice ar însemna - şi a pleca undeva departe – unde totul este posibil, despre fericire şi ce mai înseamnă ea azi, dacă mai înseamnă ceva”, a adăugat regizorul Catinca Drăgănescu.

Scenografia şi costumele sunt realizate de Andreea Simona Negrilă, coregrafia - Simona Deaconescu şi Mariana Gavriciuc, light & video designul - Dan Băsu, muzica - interior8.

Distribuţia este formată din Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Sergiu Moraru, Cătălin Ştefan Mîndru, Horia Butnaru, Alexandru Marin, Sebastian Bădărău.

„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru şi cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artişti şi specialişti din Suceava, Iaşi, Bucureşti. Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o iniţiativă Punctart, un demers de familiarizare a generaţiei tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii.

Acest proiect cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi UNITER.

Preţul unui bilet la premieră este 25 de lei. Relaţii şi rezervări, la telefon: 0759 048 677.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „3 Surori” - cel mai lung, dar şi atipic spectacol de teatru pus în scenă la Suceava.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„3 Surori” - cel mai lung, dar şi atipic spectacol de teatru pus în scenă la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere) Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl găsim la magazinele naturiste şi este un fel de grâu care a fost prefiert, apoi uscat şi măcinat, deci nu necesită... Citeşte