Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Terapie pentru minte și suflet

Seara de muzică franceză oferită de tenorul Rudolf Buchman şi pianistul Nicolae Constantinescu s-a încheiat în aplauze entuziaste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva zeci de suceveni au aplaudat entuziasmați și au apreciat evoluția tenorului Rudolf Buchman şi a pianistului Nicolae Constantinescu, ambii suceveni, care au oferit publicului, la sfârșitul săptămânii trecute, o seară de muzică franceză, la Aşezământul social-cultural al Bisericii „Sf. Înviere” (Trei Clopote) Suceava. Pentru o oră și jumătate, publicul s-a rupt de tumultul angoasant de zi cu zi, și-a lăsat mintea și sufletul să zboare spre visare pe acordurile muzicii semnate de mari compozitori, precum George Enescu, Maurice Ravel, Jules Massenet, Hector Berlioz, Henri Duparc, în interpretări de excepție. Concertul a debutat cu Toccata din Suita pentru pian op.10 în interpretarea tânărului pianistului Nicolae Constantinescu, student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializarea pian. Născut în anul 1996, Nicolae Constantinescu a urmat clasele I-X la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, clasa profesor Alla Bivol, şi clasele XI-XII la Colegiul Naţional de Arte ”Dinu Lipatti”, clasa profesor Victor Lupan. Din 2016 este student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializarea pian, clasa profesor Viniciu Moroianu.

Seara de muzică franceză a continuat cu interpretările tenorului Rudolf Buchman, acompaniat la pianină (instrument achiziționat de Aşezământul social-cultural al Bisericii „Sf. Înviere” Suceava) de Nicolae Constantinescu. După fiecare moment muzical, publicul a aplaudat îndelung evoluția celor doi artiști suceveni, pe care cu toții ne dorim să-i mai vedem și să-i mai ascultăm în concerte organizate la Suceava. Tenorul Rudolf Nicolae Buchman s-a născut în municipiul Suceava şi s-a format la Conservatoire National de Région de la Nisa, Franţa, şi la prestigiosul Conservatorio „Giuseppe Verdi” din Milano, Italia. Ulterior s-a perfecţionat în ansamblurile de tineri artişti lirici de pe lângă Teatrul Goldoni din Livorno şi Teatro Comunale “Mario del Monaco” din Treviso, Italia, şi în cadrul cursurilor de măiestrie artistică conduse de artişti de renume precum Visarion Hutu, Sonia Turchetta, Mary Lindsay, Ileana Cotrubaş, Mariana Nicolesco, Roberto Scandiuzzi şi alţii. Cercetătorneobosit, Rudolf Buchman parcurge permanent și un eclectic repertoriu de concert (vocal-simfonic și de muzicăde cameră) în peste douăsprezecelimbi, începândcu muzica barocului napolitan și ajungândpânăla repertoriul american al secolului XIX. Activitatea artistică i-a fost încununată cu Primul Premiu “Galliano Masini” (Livorno, 2011) și cu Premiul al III la Concursul Național al Liedului Românesc (Brașov, 2012).

 

„Chipuri în timp - inocenţă şi înţelepciune”, la Aşezământul social-cultural al Bisericii „Sf. Înviere”

Seara de muzică franceză a fost simțită de spectatori ca o „gură de aer proaspăt", ca o „oază de bucurie, de cultură, de frumos", oferită cu generozitate de organizatori. La cererea publicului, ca răspuns la aplauzele pline de admirație ale spectatorilor, cei doi artiști au oferit un bis, după care toată lumea s-a ridicat în picioare și i-a aplaudat la scenă deschisă. Pentru artiști a fost o emoție aparte, pentru că au evoluat în fața publicului de acasă, iar emoțiile au fost mult mai mari. Printre spectatori s-au aflat și preotul protopop Vasile Irimia, împreună cu fiul său, pr. Dumitru Irimia, parohul Bisericii "Învierea Domnului" din Suceava, organizatorii evenimentului cultural. Sucevenii care au ales să participe vineri la seara de muzică franceză au avut posibilitatea să vadă și o expoziție de excepție, “Chipuri în timp - inocenţă şi înţelepciune”, sub semnătura artistului plastic Aida Şuşter, expoziţie completată de o serie de portrete realizate de Alexandra Calistru. Expoziția a fost adusă de la Muzeul de Istorie Suceava, unde a fost vernisată cu ceva timp în urmă, fiind organizată de Muzeul Bucovinei, Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie Suceava, în colaborare cu Coaliţia pentru Familie. Înainte de concert, pr. Dumitru Irimia le-a vorbit celor prezenți despre fiecare lucrare expusă pe pereții Aşezământuluisocial-cultural al Bisericii „Sf. Înviere” Suceava, despre cele „29 de chipuri de Oameni, de repere ontologice şi identitare pentru români şi pentru ortodoxie în sens mai larg", printre care se numără părintele Dumitru Stăniloae, părintele Sofian Boghiu, Vasile Voiculescu, părintele Adrian Făgeţeanu, părintele Arsenie Papacioc, Nichifor Crainic, Petre Ţuţea, dar și părintele Iulian Prodromitu (duhovnicul românilor de la Muntele Athos, născut în Vorona Botoşanilor) şi părintele Rafail Noica (fiul filosofului Constantin Noica).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seara de muzică franceză oferită de tenorul Rudolf Buchman şi pianistul Nicolae Constantinescu s-a încheiat în aplauze entuziaste.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seara de muzică franceză oferită de tenorul Rudolf Buchman şi pianistul Nicolae Constantinescu s-a încheiat în aplauze entuziaste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei