Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 sep 2017 - Anul XXII, nr. 200 (6616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Păltinoasa

Tabăra de artă naivă din Poiana Dacilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Ignătescu din Poiana Dacilor, de la Păltinoasa, găzduiește o nouă tabără de creație. Este vorba de Tabăra de artă naivă, care se desfășoară în intervalul 2 - 9 septembrie a.c., activitate care se adaugă celorlalte două tabere din acestă vară (Tabăra Internațională a Meșterilor Populari - Ediția a XIII-a și Tabăra Națională de Artă Plastică), organizate de Casa Ignătescu și Asociația Eudemos.

Artiștii participanți, care s-au instalat deja în casa de vacanță a familiei Toader și Angela Ignătescu de pe malul pârâului Bucovăț, sunt pictorii Calistrat Robu și Maria Lupu, din Iași, Emilian Tancău, din Bacău, Cristian Bădilă și Maria-Magdalena Dumitrache, din Ploiești, Nicolae Zepciuc, din Suceava, și sculptorul Bolek Maierik, din Pleșa.

Tabăra de artă naivă inițiată de Toader Ignătescu cu câțiva ani în urmă (prima tabără de artă naivă din județul Suceava / participările unor artiști naivi în cadrul activităților artistico-meșteșugărești de la Păltinoasa având ca efect și organizarea - în premieră în județul nostru - a unei Expoziții Naționale de Artă Naivă / „Iarna naivilor” - noiembrie 2013), susține eforturile Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, care are un program coerent de promovare și dezvoltare a artei naive în arealul bucovinean. 

Organizarea în această vară de către Centrul Cultural „Bucovina” a celei de-a IV-a ediții a Taberei „Bucovina reflectată în artele vizuale contemporane”, care a avut ca temă de studiu arta naivă (Tabăra de Artă Naivă de pe malul pârâului Șoarecu / Marginea) s-a realizat cu participarea unor artiști locali, între care și sculptorul Toader Ignătescu, care a facilitat joncțiunea artiștilor din tabăra de la Marginea cu cei invitați în Poiana Dacilor, de la Păltinoasa.

Și dacă despre Toader Ignătescu sucevenii știu că a activat ca profesor de educație fizică la Școala Gimnazială din Ipotești, unul dintre artiștii care se află acum la Păltinoasa, Cristian Bădilă, maestrul picturii naive urbane din Ploiești, este un cunoscut profesor de arte marțiale, preocupat de terapii complementare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de artă naivă din Poiana Dacilor.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tabăra de artă naivă din Poiana Dacilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei