Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul „LECTORA”

Lansare de carte şi expoziţie cu ilustraţie de carte pentru copii, joi, la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie Suceava, în Sala Foaier, va avea loc joi, 27 aprilie, la ora 18:00, un vernisaj expoziţie - Ilustraţie de carte pentru copii şi prezentare de carte „Zum Luluş / poezii pentru culcuş” (poezie Elena Răileanu, ilustraţie carte Ana-Maria Ovadiuc). Prezintă conf. univ. dr. Sabina Fînaru, membru USR. Evenimentul cultural se înscrie în cadrul programului Festivalului Literar Internaţional Româno-German „LECTORA”, ediţia a V-a, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Suceava şi Asociaţia Italienilor din România.

În postfaţa cărţii „Zum-Luluş”, prof. univ. doctor Sanda-Maria Ardeleanu a scris: „Elena Răileanu şi Ana-Maria Ovadiuc ne bat din nou la poarta inimii pentru a ne fermeca, dar şi pentru a ne intriga prin lipsa de răspuns la toate frământările noastre legate de Creaţie. Şi totuşi, această sublimă plachetă de versuri izvorâte din aparent banalul cotidian, înscrise pe tuşele vesele şi abundent colorate de imagini picturale, demonstrează, dacă mai era nevoie, că limbajul, sub diferitele lui forme, se manifestă în mod direct precum orice altă activitate umană, specifică şi uşor de identificat. Substanţa poeziei e folosită, vai, pentru a câta oară!, pentru a exprima un sens subiectiv pornind de la un conţinut obiectiv, prin intermediul atitudinii sau stării de spirit a creatorului. Să transformi un <Cuier> în muză şi să-l umanizezi, creându-i un destin până la <cimitir> ilustrează cât se poate de bine raportul pe care limbajul poetic sau pictural îl întreţine cu lumea extralingvistică, ajutându-ne să o cunoaştem.”

Tot Sanda-Maria Ardeleanu a adăugat în postfaţa cărţii: „Dragi Doamne ale artei cuvântului şi culorii, ne-aţi înfrumuseţat lumea pe care nu o mai vedeam, ne-aţi uimit şi ne-aţi intrigat deopotrivă, ne-aţi făcut să iubim viaţa şi, mai mult, să ne vorbim Unul Altuia în cuvinte şi forme grafice inegalabile”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte şi expoziţie cu ilustraţie de carte pentru copii, joi, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lansare de carte şi expoziţie cu ilustraţie de carte pentru copii, joi, la Muzeul de Istorie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei