Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unirea Basarabiei cu România

Festivalul Cultural „Basarabia”, săptămâna aceasta, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia – GIRB derulează, în perioada 27-31 martie, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Cultural „Basarabia”, proiect naţional care se desfăşoară în marile centre universitare din România de către asociaţiile studenţilor basarabeni, cu scopul de a sărbători 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Potrivit organizatorilor, evenimentul vizează promovare valorilor şi tradiţiilor basarabene, informarea corectă a publicului cu privire la aspecte ale culturii din Basarabia, mobilizarea tinerilor în activităţi culturale şi extracurriculare pentru a participa activ în viaţa socială, academică şi culturală.

Festivalul a debutat luni, 27 martie, la ora 12.00, în corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), cuexpoziţia produselor tradiţionale din Basarabia. Alături de bucatele tradiţionale, au fost expuse şi produse de cofetărie şi patiserie oferite de mari producători din Republica Moldova, brandurile Franzeluţa şi Bucuria.

„Vizitatorii au avut posibilitatea de a-şi expune părerile despre oamenii, tradiţiile şi cultura din Basarabia, precum şi despre expoziţie în general. De asemenea, un grup de studenţi basarabeni a interpretat piese despre neam şi ţară”, au transmis organizatorii.

Marţi, 28 martie, este programată acţiunea Treasure hunt, de la ora 17.00, în parcul Universităţii. Acesta este un concurs de echipă, în care scopul principal este de a căuta indicii şi de a găsi cât mai repede comoara ascunsă.

Miercuri este în program proiecţia de film basarabean „Ce lume minunată”, la ora 20.00, la Observatorul Astronomic. Lungmetrajul moldovenesc „Ce lume minunată”, regizat de Anatol Durbală şi produs de Sergiu Cumatrenco Jr., a câştigat, în acest an, Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (Fipresci Prize), la Festivalul de Film de la Varşovia.

Trupa de umor Comedy Zebra Show va susţine un spectacol joi, 30 martie, de la ora 20.00, pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt”.

Comedy Zebra Show este un grup de umorişti din Republica Moldova, care a devenit cunoscut după mai multe apariţii în cadrul emisiunii ”iUmor”, de pe Antena 1, cu numere complexe, alcătuite din mai multe secvenţe de comedie, muzică şi scenete.

 

Concurs de Miss şi Mister

Vineri seară, de la ora 21.00, în restaurantul Lounge Suceava este programat concursul Miss şi Mister Basarabia 2017,la care s-au înscris opt echipe. Aceste opt echipe vor fi supuse la patru probe de concurs. Evenimentul este urmat de un after party.

Reprezentanţii GIRB spun că în Suceava sunt peste 600 de studenţi şi liceeni basarabeni, iar organizaţia GIRB reprezintă şi apără interesele basarabenilor din judeţ. În semn de prietenie, la toate evenimentele din cadrul festivalului au fost invitaţi membrii tuturor organizaţiilor studenţeşti, cât şi cadrele didactice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Cultural „Basarabia”, săptămâna aceasta, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Cultural „Basarabia”, săptămâna aceasta, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei