Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2017 - Anul XXII, nr. 45 (6461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Caravana „10 pentru folclor” a adus cântec, joc şi voie bună la Căminul cultural din Sfântu Ilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Dragobete, pe 24 februarie, Caravana „10 pentru folclor” s-a oprit, în prima întâlnire-spectacol din acea zi, la Căminul cultural din Sfântu Ilie, unde a adus cântec, joc şi voie bună. Sala a fost plină de copii şi tineri îmbrăcați în costume populare, dornici să se întâlnească cu echipa „10 pentru folclor”. La eveniment au participat şi membrii Ansamblului artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, care, alături de soliștii vocali, au oferit publicului momente artistice deosebite, apreciate şi aplaudate îndelung.

„Caravana folclorului” a ajuns la Sfântu Ilie cu cei mai de seamă artiști populari din județ. Pe lângă cei „10 pentru folclor” (Grigore Gherman, Andra Matei, Constantin Irimia, Loredana Ceică, Leonard Zamă, Mihaela Bârsan, Costinel Leonte, Giani Leonte, Angelica Flutur și Iulian Florea), membrii Ansamblului artistic profesionist „Ciprian Porumbescu”, au mai participat la eveniment Sorin Filip, managerul Centrului Cultural Bucovina, și cunoscutul trompetist Constantin Mândrișteanu. Fiecare a pledat prin discurs, cântec și joc popular pentru introducerea folclorului ca obiect de studiu opțional în școlile din comuna Şcheia. Atraşi de muzică şi de atmosfera creată la întâlnirea-spectacol din cadrul Proiectului „10 pentru folclor”, toți copiii din sala Căminului cultural din Sfîntu Ilie au ieşit la joc şi s-au prins în hore, alături de artiștii profesionişti. După ce a cântat câteva dintre cele mai cunoscute cântece din propriul repertoriu, Angelica Flutur le-a adresat câteva întrebări copiilor legate de componentele costumului popular pe care l-a purtat la eveniment. Toți copii au fost răsplătiți de artistă cu dulciuri, pe care le-a adus într-o trăistuță primită de la părintele Iulian Florea. Gazda evenimentului, primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, le-a mulțumit tuturor artiștilor pentru momentele frumoase pe care le-au oferit spectatorilor și i-a asigurat pe oaspeți că folclorul este la loc de mare cinste în comuna Șcheia, motiv pentru care a achiziționat printr-un proiect pe fonduri europene costume populare și instrumente pe care copii le folosesc pentru a desfășura diferite activități artistice. Finalul spectacolului a aparţinut Fanfarei țărănești "Brazii Bucovinei", coordonată de Vasile Dubatufca, pe acordurile căreia toată sala s-a prins în horă şi s-a bucurat de un moment reuşit de folclor autentic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravana „10 pentru folclor” a adus cântec, joc şi voie bună la Căminul cultural din Sfântu Ilie.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravana „10 pentru folclor” a adus cântec, joc şi voie bună la Căminul cultural din Sfântu Ilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei