Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziţia internaţională „Culorile Bucovinei”, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului se deschide miercuri, 14 decembrie a.c., la ora 15.00, expoziţia de pictură cu genericul „Colors of Bucovina” („Culorile Bucovinei”), care etalează lucrările realizate de un număr de 17 artiști, din cinci ţări europene, în cadrul unui proiect care avea ca scop introducerea Mănăstirii Suceviţa în lista obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO.
Proiectul „Colors of Bucovina”, iniţiat în anul 2009, an în care s-au întrunit la Suceviţa pictori, fotografi și jurnaliști din 16 ţări, a continuat cu o caravană a siturilor UNESCO din Bucovina finalizată cu o expoziţie internaţională organizată la București, expoziţie la care au fost invitaţi reprezentaţi ai ambasadelor, atașaţi culturali, reprezentanţi ai unor instituţii culturale.

În anul 2010 Suceviţa a fost introdusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca o extensie a sitului Biserici Pictate din Nordul Moldovei.
Anul acesta, caravana culturală „Culorile Bucovinei” reunește pictori din mai multe ţări într-un proiect realizat de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Asociaţia Art & Heritage, Galeria Alexandra’s și Lions District 124 România, proiect coordonat de dr. Nicoleta Zagura.

Lucrările etalate aparţin artiștilor plastici Elisabeth Ochsenfeld (Germania), Ruslan Kharevsky și Mikhailo Besareba (Cehia), Katarina Rudakova, Oleksandra Roudenko și Petru Asimionese (Ucraina), Vasiluţa Vasilache și Galina Vieru (Republica Moldova), Angela Tomaselli, David Croitor, George Șpaiuc, Adrian Călin, Elena Pavelescu, Otto Constantin, Dragoș Bojin, Maria Falie, Mihai Coţovanu (România).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia internaţională „Culorile Bucovinei”, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţia internaţională „Culorile Bucovinei”, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte