Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Trei cărţi valoroase, lansate duminică, la Şcoala Gimnazială Soloneţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Şcoala Gimnazială Soloneţ, din comuna Todireşti, a avut loc duminică, 27 noiembrie, o manifestare culturală de excepţie, manifestare în cadrul căreia au fost lansate trei cărţi valoroase. Prima carte lansată a fost monografia satului, „Soloneţ – un sat din Bucovina. Istorie, oameni şi locuri”, apărută în seria Pagini din istoria şi cultura Bucovinei, nr. XIV, editată de Societatea Culturală „Ştefan cel Mare” Bucovina, autor: Petrea Tabarcea, „cu o contribuţie de capitol dr. Mugur Andronic şi prof. dr. Ilie Turculeţ”.

Cea de-a doua carte a fructificat opt campanii de săpături arheologice din comună: autor Mugur Andronic, „Cercetări arheologice în Bucovina. Aşezările din secolele IV-VI de la Todireşti, judeţul Suceava (cu informaţii şi despre situl Gáva-Holihrady)”, ed. Karl A. Romstorfer, 2016. Ultima carte lansată duminică, 27 noiembrie, scrisă de Ilie Vasile Tipa, a fost „Album fotoetnografic al satului Soloneţ”, ed. Waldpress, 2016, cu fotografii de epocă.

Dr. Mugur Andronic a prezentat şi ediţia a doua a romanului său istoric de succes „În umbra marilor imperii ucigaşe” (Ed. Limes, Cluj-Napoca, 2016), carte care a avut la bază şi intervievarea cu mult timp în urmă a unor foşti combatanţi din Primul Război Mondial, locuitori ai satului. Menţionăm că scriitorul bucovinean Mugur Andronic a reprezentat Societatea Scriitorilor Bucovineni, prin prezentarea romanului său, şi la Târgul naţional de carte Gaudeamus, recent încheiat la Bucureşti, dar şi la Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”, care se desfăşoară, în perioada 26-30 noiembrie, la Bistriţa.

Au mai luat cuvântul directoarea şcolii, prof. Rodica Mureşan, primarul comunei, Vasile Avram, prof. univ. dr. Adrian Dinu Răchieru, deputatul de Iaşi Grigore Crăciunescu şi mulţi alţi fii ai satului. În încheiere, elevii şcolii au prezentat un frumos program artistic, constând în obiceiuri de nuntă şi colinde. Întreaga acţiune a fost dedicată zilei de 28 noiembrie, „Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei cărţi valoroase, lansate duminică, la Şcoala Gimnazială Soloneţ.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei cărţi valoroase, lansate duminică, la Şcoala Gimnazială Soloneţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei