Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2016 - Anul XXI, nr. 279 (6392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

Vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în „Tabăra de pictură” de la Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeulde Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava s-a deschis săptămâna trecută expoziţia cu lucrările realizate în “Tabăra de pictură” de la Cacica, tabără organizată - sub egida Consiliului Judeţean Suceava, de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP) Filiala Suceava - în perioada 22 august - 3 septembrie a.c.

Expoziţia, aşa cum a spus la vernisaj Susana Cosovan, şef Birou Artă în cadrul Muzeului Bucovinei, etalează un număr de 27 de lucrări executate de cei 13 artişti participanţi.

Aflată la cea de-a IV-a ediţie, tabăra a reunit în această vară, alături de câţiva membri ai filialei sucevene, artişti plastici invitaţi de la mai multe filialele din ţară.

Niculai Moroşan, preşedintele UAP - Filiala Suceava, i-a nominalizat pe cei 13 artişti plastici participanţi exprimându-şi speranţa că, la ediţia următoare, organizatorii vor reuşi să invite şi câţiva artişti din străinătate pentru ca „tabăra să capete un caracter internaţional”.

Lucrările etalate pe simeze sunt semnate de Liviu Suhar, Daniela Grapă, Sorin Otînjac (Iaşi), Constantin Catargiu (Timişoara), Dumitru Macovei (Moineşti), Lucreţia Rodica Milea, Florica Ionescu (Ploieşti), Ştefan Potop (Piatra Neamţ), Vasile Crăiţă-Mândră, Silvia Tiperciuc (Bacău), Georgeta Gheorghiu, Camelia Rusu Sadovei şi Loredana Ceică (Suceava).

A fost o tabără, aşa cum a subliniat Camelia Rusu Sadovei, „foarte frumoasă în care s-a lucrat mult şi s-au schimbat idei”.

O tabără, cum spunea - atunci i-amvizitat la Cacica pe artiştii participanţi - maestrul Liviu Suhar, „cu o echipă foarte armonioasă”, artişti despre care băcăuanul Vasile Crăiţă-Mândră accentua că „au fost încântaţi de peisaj, de liniştea binecuvântată şi de lumina nordului care încălzeşte culorile şi le virează spre auriu”.

Cu prilejul vernisajului, organizatorii au editat şi un catalog ilustrat cu lucrările etalate pe simeze şi cu CV-urile artiştilor plastici expozanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în „Tabăra de pictură” de la Cacica.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate în „Tabăra de pictură” de la Cacica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată libaneză cu pătrunjel (de post) Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o... Citeşte