Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Cernăuți

Delegația Centrului Cultural „Bucovina" și Ansamblul „Balada Humorului„ la cea de-a XXVII-a ediție a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație a Centrului Cultural „Bucovina”, împreună cu Ansamblul „Balada Humorului”, a participat duminică, la Cernăuți, la cea de-a XXVII-a ediție a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”.

Întâlnirea cu membrii comunității românești din Regiunea Cernăuți, cu reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți și cu invitații din mai multe județe din țară a avut loc la sediul Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, unde au avut loc lansările și prezentările de carte.

Delegația Centrului Cultural „Bucovina”, care a transmis salutul noului manager Vasile-Sorin Filip, a oferit societății culturale cernăuțene un număr însemnat de volume, cărți care au fost prezentate, comentate (unele chiar de către autori, care au făcut parte din delegație: Mihai Camilar - „Dicționar etnologic bucovinean”, Roman Istrati - „Ștrumfii Kremlinului”, Mihai Pânzaru PIM - „Călimara cu zâmbete”...) și dăruite participanților.

Delegația suceveană (reprezentanților Centrului Cultural „Bucovina” și Ansamblului „Balada Humorului” li s-au alăturat delegați din Rădăuți, Siret și Vatra Dornei) a participat apoi la momentul depunerii de flori la monumentul lui Mihai Eminescu, după care, în sala de spectacole a Palatului Academic al Universității Bucovinene de Medicină din Cernăuți, s-a desfășurat spectacolul artistic „Limba Noastră cea Română”.

Ansamblul „Balada Humorului” (coordonator Dan Lucanu), care a urcat pe scenă alături de artiștii profesiniști și amatori din regiunea Cernăuți, din România și din Republica Moldova, a încheiat spectacolul în aplauzele spectatorilor.

Delegația suceveană și alți participanți la eveniment s-au deplasat apoi, la invitația președintelui Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, poetul Vasile Bâcu, la Herța, iar seara s-a reîntors la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegația Centrului Cultural „Bucovina" și Ansamblul „Balada Humorului„ la cea de-a XXVII-a ediție a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegația Centrului Cultural „Bucovina" și Ansamblul „Balada Humorului„ la cea de-a XXVII-a ediție a Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei