Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2016 - Anul XXI, nr. 186 (6299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a VII-a

Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat - Mina Pâslaru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soliştii vocali care vor să participe la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat - Mina Pâslaru”, organizat de Primăria Sadova în parteneriat cu Centrul Cultural „Bucovina”, au ca termen limită de înscriere ziua de 30 august a.c.

 

Festivalul-concurs are două secţiuni: „Maria Surpat” şi „Mina Pâslaru”

Festivalul-concurs, care îşi propune să descopere şi să promoveze tinerele talente, implicarea concurenţilor în culegerea şi promovarea folclorului local precum şi prelucrarea dialectală a acestuia, are două secţiuni:

I - „Maria Surpat” (copii şi tineri - trei categorii de vârstă, 6-10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani), II - „Mina Pâslaru” (maturi - cu vârste cuprinse între 18-26 de ani şi 27-35 de ani).

Soliştii vocali din secţiunea I, categoriile de vârstă 6-10 ani, 10-14 ani, vor prezenta două cântece, dintre care unul fără acompaniament.
Concurenţii secţiunii I, categoria de vârstă 14-18 ani, şi ai secţiunii a II-a (toate categoriile de vârstă) vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă - obligatoriu) şi una cu acompaniament orchestral.

Piesele trebuie să fie din zona etnofolclorică din care vine concurentul.
Pentru concurenţii secţiunii a II-a, una dintre cele două piese va fi din repertoriul Minei Pâslaru.
În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică.

Preselecţia concurenţilor şi repetiţia cu orchestra

Preselecţia concurenţilor pentru judeţul Suceava va avea loc în data de 1 septembrie 2016, la ora 11.00, la sediul Centrului Cultural „Bucovina”.
Din judeţele limitrofe se pot înscrie câte trei concurenţi, care vor avea viza  instituţiei pe care o reprezintă (Cămin Cultural, Casă de Cultură, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala de Artă).

Concurenţii care au obţinut trofeul festivalului în ediţiile anterioare nu mai pot participa la concurs.

Repetiţia cu orchestra va avea loc în ziua concursului, 3 septembrie 2016, la ora 9.00, la Căminul Cultural Sadova, urmând ca la ora 13.00 să înceapă concursul. Fişa de înscriere şi partitura muzicală pentru piesa a II-a, precum şi o copie BI/CI se vor expedia pe adresa Centrului Cultural „Bucovina”, str. Universităţii, nr. 48, cod 720228, fax 0230/530126 sau la Primăria comunei Sadova, tel./fax 0230/314200, până la data de 30 august a.c., pentru a da posibilitate orchestrei să asigure o mai mare operativitate în desfăşurarea concursului.

 

Juriul concursului

Juriul concursului va fi alcătuit din etnomuzicologi, folclorişti, interpreţi consacraţi, redactori muzicali, profesori, dirijori.

Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi de valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, precum şi de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de participanţi.
Juriul are latitudinea de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui.
Relaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Cultural „Bucovina”, tel./ fax 0230/530.126, sau la Primăria comunei Sadova, tel./fax 0230/314.200.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat - Mina Pâslaru”.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat - Mina Pâslaru”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei