Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Păltinoasa

„La revedere, tabără dragă!”, în „Poiana Dacilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artiştii plastici participanţi la cea de-a IV-a ediţie a Taberei Naţionale de Artă Plastică de la Păltinoasa, manifestare pe care sculptorul Toader Ignătescu a organizat-o sub egida Asociaţiei de Iniţiativă Democratică şi Ecologică „Eudemos”, s-au despărţit cu greu, cu o săptămână în urmă, de „Poiana Dacilor” de pe malul pârâului Bucovăţ, unde au petrecut zece zile de neuitat.

 

Artiştii au părăsit, cu regret, raiul înverzit de la Păltinoasa

Chiar dacă nu au cântat precum odinioară pionierii „La revedere, tabără dragă!”, artiştii care au alcătuit colectivul taberei din acest an, cărora li s-au alăturat şi alţi invitaţi ai familiei Toader şi Angela Ignătescu, au părăsit cu regret raiul înverzit de la Păltinoasa, care a primit din vara acestui an numele de „Poiana Dacilor”.

În „Poiana Dacilor” au lucrat intens la această ediţie pictorii Ioana Călinescu, Maria Monica Goşoiu, Nermin Hogea, Ina Iordan (din Constanţa), Camelia Constantin Ciobanu (din Reşiţa), Maria Lupu (din Iaşi), Niculaie Găgeanu (din Mangalia), Petre Antonescu (din Bucureşti), George Leteanu (din Vaslui), Ioan Măric (din Bacău), Dori Susan (din Sebeş) şi sucevenii Carla Olariu şi Bolek Maieric.

Alături de aceştia s-a aflat (şi în calitate de meşter neîntrecut în făcutul gogoşilor) meşterul popular Dănuţă Stan (Botoşani), dar au poposit şi pictorii suceveni Leonard Adrian Melisch, Radu Bercea şi Ioan Bodnar, jurnaliştii şi realizatorii de emisiuni TV Oana Şlemco şi Mihai Pânzaru PIM, artiştii fotografi Lăcrămioara Gavrilovici şi Victor T. Rusu, precum şi scriitorii Ion Drăguşanul şi Roman Istrati.

 

Tabăra s-a încheiat cu o expoziţie în aer liber

Circumscrisă acestei tabere a fost şi expoziţia de pictură şi sculptură „Compus”, realizată în tandem de Ioana Călinescu şi Toader Ignătescu, la Casa de Cultură din Gura Humorului, expoziţie care a rămas pe simeze humorene şi poate fi vizitată până la jumătatea lunii august.

Diplomele de participare s-au conferit în cadrul unei ceremonii la care s-a înălţat drapelul de luptă al dacilor şi s-au purtat pe cap căciuli dacice.

Tabăra, care s-a încheiat cu o expoziţie în aer liber, în care au fost etalate toate lucrările realizate de artiştii participanţi, a avut, aşa cum a subliniat Toader Ignătescu, „cea mai consistentă producţie de lucrări artistice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „La revedere, tabără dragă!”, în „Poiana Dacilor”.
 Vizualizări articol: 2076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„La revedere, tabără dragă!”, în „Poiana Dacilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei