Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2016 - Anul XXI, nr. 173 (6286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Vara teatrului neconvenţional

Spectacole în aer liber, oferite sucevenilor de actorii Teatrului „Matei Vișniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima întâlnire a sucevenilor cu actorii Teatrului „Matei Vișniec”, într-un spaţiu neconvenţional, a avut loc duminică seara, în cadrul a două reprezentanţii care au avut loc în centrul municipiului, între blocurile de pe Aleea Nucului, aproape de Hotel Gloria.

Spectacolul “Cărţile – fabulă urbană”, după o piesă scrisă de Horia Gârbea, a cărui regie artistică a fost asigurată de Octavian Jighirgiu, prorectorul Universităţii de Arte “George Enescu” din Iași, a atras atenţia sucevenilor, care s-au adunat în curtea interioară a blocurilor, printre mașinile parcate pe laterale, pentru a urmări evoluţia actorilor, care, folosindu-se de realismul decorului natural, au transpus într-o acţiune dramatică o situaţie închipuită, dar inspirată din viaţă.

Piesa de teatru, concepută pentru punerea în scenă în spaţii neconvenţionale, invită spectatorul să mediteze asupra rosturilor intelectualului în lumea contemporană.

Din păcate, autorul acestei piese, Horia Gârbea, cunoscut pentru activitatea sa intensă de publicist și autor de poezie, proză, teatru, critică literară și teatrală, eseuri, scenarii de film și televiziune, nu a putut fi prezent, dar regizorul artistic Octavian Jighirgiu a fost de faţă la reprezentaţii, urmărind evoluţia actorilor și reacţiile spectatorilor.

„Toată vara sucevenii se vor putea bucura de reprezentanţii de teatru în aer liber, în cartierele municipiului, astfel încât locuitorii să prindă gustul acestor evenimente culturale. Asta a fost și esenţa acestui program de vară, să mergem în întâmpinarea sucevenilor, să le dăm șansa să îndrăgească actorii, pentru ca din toamnă să vină să-i urmărească pe scenă”, a spus directorul general al Teatrului „Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc.

Reprezentaţia care va deschide stagiunea teatrală din toamnă, pe scena din cadrul Centrului Cultural Bucovina (sala Cinematografului Modern), va avea premiera la sfârșitul lunii octombrie.

Până atunci, sucevenii vor avea parte de alte surprize, prin intermediul spectacolelor de teatru neconvenţional, pe lângă piesa „Cărţile”, care se va bucura de noi reprezentaţii, prin cartierele Sucevei.

Următoarea punere în scenă este a piesei „Trenul de noapte”, de Ioan Groșan, care va fi jucată în a doua parte a lunii august, atât în Gara Burdujeni, cât și în Gara Rădăuţi, care este dezafectată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacole în aer liber, oferite sucevenilor de actorii Teatrului „Matei Vișniec”.
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Spectacole în aer liber, oferite sucevenilor de actorii Teatrului „Matei Vișniec”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei