Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2016 - Anul XXI, nr. 168 (6281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Vernisajul Salonului de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, la Casa de Cultură „Platon Pardău”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salonul de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, manifestare organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Centrul Cultural Bucovina, s-a deschis luni la Casa de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei.

 

„La Vatra Dornei cultura este omniprezentă la evenimentele urbei”

Salonul, care a fost prezentat în luna iunie la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava, a fost inclus în programul „Zilelor Dornei”, iar artiştilor expozanţi li s-au alăturat pe simeze câţiva pictori dorneni.

Aşa cum a spus la vernisaj Violeta Codorean, directorul Casei de Cultură „Platon Pardău”, municipiul Vatra Dornei găzduieşte în aceste zile trei expoziţii: este vorba de Salonul de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, expoziţia Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Lumina Nordului” şi expoziţia personală a pictorului sucevean (cu origini dornene) Ştefan Danilevici, de la Biblioteca Municipală „G.T. Kirileanu”.

Viceprimarul Marius Rîpan, care cu câteva zile în urmă a participat şi la vernisajul expoziţiei Taberei Internaţionale de Artă Plastică „Lumina Nordului”, a spus că „la Vatra Dornei cultura este omniprezentă la evenimentele urbei”.

 

Prin aducerea salonului la Vatra Dornei organizatorii nu au făcut decât să aplice strategia „rostogolirii bulgărului de zăpadă”

Salonul de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, cea mai amplă manifestare expoziţională dintre cele menţionate, etalează 83 de lucrări de pictură şi grafică semnate de artiştii plastici Manuela Andrieş, Cristina Andrişan, Paula Alexandra Aniţului, Corina Iuliana Baciu, Cătălina Barbu, Oana Gabriela Bejenari, Radu Bercea, Ioan Bodnar, Genoveva Maria Bogdan, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, Maria Brânză, Liliana Bujdei, Adriana Bunescu, Rodica Buşcu, Doina Vianora Catargiu, Mihai Căldăruş, Ecaterina Chiriac, Ana Candrea Constantin, Tiberiu Cosovan, David Croitor, Iosif Csukat, Ştefan Danilevici, Iulian Dzubinski, Iulia Ducra, Ioana Gagiu, Istrelia Tatiana Grigore, Petronela Han, Andreea Stela Alexandra Juduc, Cecilia Leonte, Leonard Adrian Melisch, Dan Nucu Nistor, Andreea Onesemiuc, Liviana Pînzaru, Cezara Ioana Poiată, Dumitru Savu, Gabriel Todică, Mihai Varzari şi Nicolae Zepciuc.

Victor T. Rusu, şeful atelierelor Centrului Cultural Bucovina, a accentuat faptul că prin aducerea salonului la Vatra Dornei organizatorii nu au făcut decât să aplice strategia „rostogolirii bulgărului de zăpadă”, prin care şi-au propus să realizeze manifestări itinerante, care să antreneze un număr cât mai mare de participanţi, atât din rândul artiştilor expozanţi, cât şi al publicului.

 

„Se întâmplă lucruri frumoase la Vatra Dornei!”

Ca reprezentat al aceleiaşi instituţii culturale care îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, graficianul Mihai Pânzaru PIM, care a remarcat prezenţa la eveniment a unui „dens nucleu intelectual dornean” şi a felicitat administraţia locală pentru că prin reamenajarea Casei de Cultură „a repus într-o vibraţie firească” spaţiile destinate manifestărilor culturale, a subliniat rolul artiştilor dorneni, referindu-se punctual la pictorii Rodica Buşcu şi David Croitor şi a accentuat că „rolul artistului este să-şi cânte locul”.

Reprezentanţii Centrului Cultural Bucovina au lansat şi o provocare dornenilor, şi anume cea de a organiza un Salon al artiştilor din Ţara Dornelor, la care sucevenii să participe ca invitaţi.

Evenimentul a avut şi o parte interactivă în care dornenii şi-au expus opiniile cu privire la manifestările culturale din Vatra Dornei şi la modul în care decurge colaborarea lor (individuală sau prin organizaţiile de profil) cu Centrul Cultural Bucovina.

„Se întâmplă lucruri frumoase la Vatra Dornei!”, a spus în încheiere Violeta Codorean, care a prezentat programul bogat al manifestărilor aflate în curs de desfăşurare şi calendarul evenimentelor următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul Salonului de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, la Casa de Cultură „Platon Pardău”.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vernisajul Salonului de vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, la Casa de Cultură „Platon Pardău”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei