Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2016 - Anul XXI, nr. 164 (6277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

“Muzica la altitudine” de la Poiana Stampei a ajuns la a patra ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de mai bine de o săptămână, în perioada 18 – 26 iulie, zece violonişti şi zece violoncelişti, elevi sau studenţi la licee de artă, secţia vioară sau violoncel sau universităţi de artă, selectaţi în urma vizionării CV-urilor, vor veni la Poiana Stampei, unde se vor perfecţiona în tehnici de instrument şi de interpretare la vioară şi violoncel cu Ştefan Horvath, concert maestru al Filarmonicii din Basel şi Răzvan Suma, binecunoscut muzician nu numai în România, ci şi în străinătate, solist concertist al Orchestrelor Radio România. Ideea organizării acestor cursuri de vară aparţine, de patru ani, Cristinei Istrate, absolventă a Academiei de Muzică şi manager al unui lanţ de cofetării, scopul masterclassului fiind sprijinirea şi încurajarea tinerilor foarte talentaţi pentru a ajunge pe marile scene de concert.

“Aflat la a patra ediţie, master class-ul <Muzica la altitudine> doreşte să le ofere tinerilor muzicieni selectaţi posibilitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare muzicală împreună cu doi muzicieni de talie internaţională, Ştefan Horvath şi Răzvan Suma. Locaţia aleasă pentru desfăşurarea evenimentului va oferi cursanţilor o atmosferă potrivită pentru studiu şi relaxare. În cadrul aceluiaşi program, participanţii vor avea parte de diverse programe şi excursii, discuţii pe teme muzicale şi culturale. La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a cânta pe scena Sinagogii din Bistriţa într-un recital. Concertele finale vor avea loc în Sala de Concerte din Poiana Stampei, premergător Festivalului <Flori de pe Dorna>, şi la Sinagoga Bistriţa, în cadrul Festivalului de Poezie şi Muzică de cameră. Master class-ul <Muzica la altitudine> doreşte să le ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de excepţie, care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală şi care să creeze oportunităţi profesionale în viitor”, a declarat Cristina Istrate, coordonator de proiect.

În acest an tinerii muzicieni care vor veni la Poiana Stampei îl au ca invitat pe dirijorul Tiberiu Soare, fost dirijor al Orchestrei Operei Naţionale din Bucureşti (2007-2012), dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio (2012-2015) şi care a dirijat prestigioase orchestre precum Royal Philharmonic, London Philharmonic, Orchestra Radio din Praga şi a colaborat cu soprana Angela Gheorghiu în cadrul unor concerte care au avut loc la Praga, München, Paris (Opéra Royal de Versailles), Viena (Konzerthaus) etc.

 

Cel mai bun cursant va cânta la o vioară celebră

La finalul ediţiei de anul trecut, Răzvan Suma a precizat că Poiana Stampei, locul în care are loc acest master class, este un exemplu pentru toate comunele din România. “În această comună chiar se întâmplă lucruri frumoase pentru că aici viitorii membri ai orchestrelor simfonice învaţă să cânte nu neapărat programe aduse de-acasă şi perfecţionate aici, ci vor primi duete, triouri, cvartete, vom cânta şi o piesă orchestrală - Adagio de Albinoni, care deja este imnul nostru. Fiecare concert este foarte important pentru că pentru cursanţi, urcatul pe scenă şi activatul pe scenă este cel mai bun exerciţiu pentru viitorul lor artistic”, a precizat cunoscutul muzician.

Conform ing. Viluţ Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, dimineaţa, la Şcoala din Poiana Stampei, profesorii lucrează individual cu fiecare participant, ceilalţi instrumentişti asistând la lecţiile individuale pentru a învăţa lucruri noi sau pot repeta individual. După-amiaza se lucrează pe grupe, iar seara vor fi vizionate diverse concerte şi documentare despre instrumentişti celebri sau spectacole cu orchestre renumite. Ca în fiecare an, cel mai bun cursant va avea şansa să cânte la o vioară foarte valoroasă prin timbrul său, adusă de Ştefan Horvath.

Manifestarea este organizată de Institutul Cultural Român, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Primăria Poiana Stampei şi Asociaţia Culturală “Muzica la altitudine”. Mai multe detalii pe Altimusic.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Muzica la altitudine” de la Poiana Stampei a ajuns la a patra ediţie.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Muzica la altitudine” de la Poiana Stampei a ajuns la a patra ediţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei