Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2016 - Anul XXI, nr. 139 (6252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XXVI-a

Festivalul Internaţional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava,Centrul Cultural Bucovina şi Primăria Mănăstirea Humorului organizează, în perioada 8-10 iulie a.c., cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”.

Caricaturiştii şi scriitorii care doresc să participe la secţiunile de Grafică satirică, respectiv Literatură umoristică trebuie să respecte cerinţele regulamentelor impuse de organizatori.  

 

Secţiunea Grafică satirică - tema „O gură de (H)umor”

Astfel, pentru secţiunea Grafică satirică, a cărei temă este în acest an „O gură de (H)umor”, sunt acceptate lucrări pe tema propusă create numai după data de 1 ianuarie 2016, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu două lucrări în format digital sau originale, care vor fi trimise până la data de 25 iunie a.c. pe adresa umorlahumor@gmail.com sau pe adresa poştală Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300, Gura Humorului, judeţul Suceava, România.

Condiţii tehnice: minimum 1.600 x 1.200 pixels, format JPG – pentru lucrările trimise prin e-mail, format A 3 – pentru lucrările trimise prin poştă, tehnica de realizare a lucrărilor – liberă.

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 500 de euro, Premiul II - 300 de euro, Premiul III - 200 de euro, Premiul „George Gavrilean” pentru debutanţii în Bucovina - 200 de euro.

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 6 iulie a.c. pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 10 iulie 2016.

 

Secţiunea Literatură umoristică - tema „(H)umor în Bucovina”

Pentru secţiunea Literatură umoristică tema ediţiei este „(H)umor în Bucovina”. Numărul de lucrări pentru participare este cinci epigrame şi/sau trei poezii umoristice.

Sunt acceptate numai lucrări în limba română, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri. Toate lucrările vor fi semnate în sistem motto.

Lucrările vor fi scrise în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru lucrările trimise prin poştă, sau format doc/docx, culese în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru  lucrările trimise prin e-mail, până la data de 20 iunie 2016 (data poştei), pe adresa umorlahumor@gmail.com sau la adresa poştală: Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300, Gura Humorului, judeţul Suceava, cu menţiunea „Pentru Festivalul Umor la… Gura Humorului”.

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 200 de euro pentru epigramă şi 200 de euro pentru poezie umoristică, Premiul II - 100 de euro pentru epigramă şi 100 de euro pentru poezie umoristică, Premiul III - 50 de euro pentru epigramă şi 50 de euro pentru poezie umoristică.

Laureaţii și invitaţii vor fi anunţaţi până la data de 5 iulie a.c. pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 10 iulie 2016.

Începând din anul 2013, secţiunea literatură umoristică se desfăşoară în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind parteneră de eveniment.

                                

Participanţii trebuie să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie

Participanţii ambelor secţiuni trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minima 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1.065 pixeli (în format digital). Lucrările nu se returnează, ele urmând să intre în patrimoniul Festivalului „Umor la… Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Cheltuielile de transport vor fi suportate de laureat sau organizaţia/instituţia căreia îi aparţine. Organizatorii festivalului asigură cazarea şi masa.

Organizatorii trebuie anunţaţi, în acest sens, pentru a face rezervările necesare.Relaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul de Relaţii cu Presa al Festivalului „Umor la... Gura Humorului” - prof. Elvira Romaniuc, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, tel. 0740.926.479, e-mail umorlahumor@gmail.com, prof. Constantin Logigan, Casa de Cultură Gura Humorului, tel. 0742.925.259, prof. Constantin Moldovan, primarul comunei Mănăstirea Humorului, tel. 0758.016.124.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Internaţional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la… Gura Humorului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei