Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2016 - Anul XXI, nr. 108 (6221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 14 mai

Ion Caramitru va aduce la Suceava premiul UNITER oferit scriitorului Matei Vişniec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Premiul special pentru cel mai jucat dramaturg român contemporan”, acordat ieri scriitorului sucevean Matei Vişniec, în cadrul Galei UNITER 2016, care a avut loc în Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, îi va fi înmânat de preşedintele Uniunii Teatrale din România, maestrul Ion Caramitru.

Acesta va fi prezent la Suceava în data de 14 mai, sâmbătă, când, de la ora 17.00, va susţine recitalul „Dor de Eminescu”, în cadrul maratonului cultural „Zilele Matei Vişniec”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie.

Înmânarea premiului UNITER cunoscutului dramaturg Matei Vişniec, originar din Rădăuţi, ale cărui piese sunt jucate în peste 30 de ţări, fiind traduse în peste 25 de limbi, va avea loc în sala teatrului sucevean care îi poartă numele, în clădirea fostului Cinematograf Modern, reabilitată şi extinsă de Primăria Suceava, din fonduri proprii.

Această surpriză a fost dezvăluită de managerul Teatrului „Matei Vişniec”, Carmen Veronica Steiciuc, care s-a ocupat şi de organizarea celei de-a IV-a ediţii a Zilelor „Matei Vişniec”, ai cărei invitaţi de onoare sunt Ion Caramitru, Attila Vizauer, Petre Răileanu, Jerome Carassou şi Dragoş Pătraşcu.

„Zilele Matei Vişniec”, organizate de Clubul Rotary Suceava – Bucovina, se desfăşoară în intervalul 8-15 mai, la Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Bistriţa şi Horodnic de Sus şi pot fi considerate o adevărată sărbătoare culturală, prin care publicul beneficiază de şapte spectacole de teatru gratuite, un recital din lirica eminesciană, lansări de carte, conferinţe, colocvii despre fenomenul Dada, dezbateri asupra mesajului social şi estetic, individual şi emoţional pe care îl transmite teatrul radiofonic şi readucerea acestuia în atenţia publicului, precum şi rolul artei plastice în modelarea personalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Caramitru va aduce la Suceava premiul UNITER oferit scriitorului Matei Vişniec.
 Vizualizări articol: 2340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Caramitru va aduce la Suceava premiul UNITER oferit scriitorului Matei Vişniec0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei