Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2016 - Anul XXI, nr. 55 (6168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XI-a

Concursul naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”, faza zonală Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia „Iisus prin ochi de copil”, organizată în cadrul Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”, ediţia a XI-a, faza zonală Fălticeni, a fost vernisată joi, 3 martie. 176 de lucrări care au fost premiate sau au primit menţiune, realizate de copii de la grădiniţele din Fălticeni şi din comunele învecinate, de la Grădiniţa Specială Fălticeni şi de la Centrul de Zi “Sfânta Tereza”, au fost expuse în sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni. Alături de preşcolarii care au muncit pentru lucrările expuse şi cadrele didactice care i-au îndrumat s-au aflat părinţi, bunici, viceprimarul Constantin Bulaicon şi directorul economic al Primăriei Fălticeni, ec. Maria Bulaicon, profesori de artă plastică de la şcolile gimnaziale din municipiu, cadre didactice şi educatoare din municipiu şi din zonă.

Juriul, prezidat de pictorul Gabrel Baban şi format din artişti plastici şi profesori de arte plastice, a hotărât acordarea a 46 de premii întâi, 55 de premii doi, 30 de premii trei, restul până la 176 fiind menţiuni. Lucrările care au primit locul întâi vor participa la etapa judeţeană a concursului, care se va desfăşura la Suceava.

 

Copiii s-au dovedit a fi foarte talentaţi

Concursul este organizat de IŞJ Suceava prin inspectorul de specialitate Daniela Răileanu şi are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice, precum şi valorificarea potenţialului creativ al acestora.

Prof. Adriana Samson, coordonatorul zonal al concursului, ne-a spus: „Calitatea lucrărilor înscrise în concurs a avut o evoluţie ascendentă de la an la an, iar lucrările au fost jurizate de persoane calificate în acest domeniu şi care au ţinut cont de originalitatea lor, realizarea echilibrului compoziţional, de elementele de limbaj plastic utilizate, de tehnica folosită, de mesajul transmis de copil prin desen, dar s-a ţinut cont şi de intervenţia adultului. Juriul a apreciat ideile copiilor redate prin tehnicile de lucru, prin exprimarea liberă a gândurilor, prin sentimentele puse în compoziţiile realizate. Copiii au dovedit că sunt foarte talentaţi şi pot să se exprime într-un mod original prin desen, prin pictură şi printr-o nouă secţiune introdusă din acest an în concurs, modelaj din plastilină şi modelaj din lut”.

Prezent la vernisajul de joi, viceprimarul Constantin Bulaicon le-a spus copiilor că au realizat nişte lucrări minunate, precizând că toţi participanţii la acest concurs vor fi premiaţi, pentru că toţi sunt câştigători.

“Sunt lucrări foarte frumoase, trebuie felicitaţi toţi copiii pentru munca depusă. Calitatea lucrărilor înscrise în concurs are o evoluţie ascendentă de la an la an, sunt lucrări originale, al căror mesaj religios, transmis de copil prin desen, este impresionant. Toţi copiii au dovedit că sunt foarte talentaţi şi au reuşit să se exprime într-un mod original, prin desen. Vă felicit, vă premiem pe toţi pentru că toţi sunteţi câştigători şi să ştiţi că administraţia locală sprijină astfel de iniţiative şi este alături de voi prin investiţiile pe care le face în instituţiile de învăţământ preşcolar”, a precizat ing. Constantin Bulaicon.

Pentru munca depusă administraţia publică locală a răsplătit copiii cu dulciuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”, faza zonală Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”, faza zonală Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti) Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din aluat dospit opărit acasă, dacă dispunem de timp. Sunt delicioşi, iar mireasma care se degajă din cuptor nu se compară cu... Citeşte