Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La Iulius Mall Suceava

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celei de-a IX-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava a avut loc vineri vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celei de-a IX-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”, competiţie organizată, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, de Centrul Cultural Bucovina (CCB) - Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

 

Peste 70 de participanţi, la cele două secţiuni, pictură şi grafică

Concursul, dedicat memoriei maestrului Ion Irimescu (de la naşterea căruia s-au împlinit sâmbătă 113 ani), manifestare unică la nivel naţional care are ca scop promovarea şi afirmarea valorilor creaţiilor elevilor şcolilor populare de artă din ţară, a avut în acest an, aşa cum a spus la vernisaj managerul CCB, Viorel Varvaroi, „peste 70 de participanţi, la cele două secţiuni, pictură şi grafică”.

Expoziţia, prezentată la Iulius Mall Suceava, etalează un număr de 52 de lucrări realizate de elevi ai şcolilor de artă din localităţile Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj, Deva, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Neamţ, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timiş.

Ion Băiţan, directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, care a spus că jurizarea lucrărilor a avut loc pe data de 22 februarie, a mulţumit membrilor juriului şi profesorilor şcolii de arte sucevene care s-au implicat în organizarea concursului.

 

„Dacă anul trecut la concurs s-au remarcat lucrările de grafică, anul acesta pe primul plan se află pictura”

Artistul plastic Neculai Moroşan, membru al juriului alături de criticul de artă Valentin Ciucă şi de artista plastică Lucia Puşcaşu, a subliniat faptul că „juriul a încercat să fie imparţial şi să aleagă cele mai bune lucrări pentru premiere”.

„Dacă anul trecut - a precizat el - la concurs s-au remarcat lucrările de grafică, anul acesta pe primul plan se află pictura”.

Neculai Moroşan a spus că o mare parte din lucrările etalate au fost realizate în cadrul taberei anuale organizată de Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, „lucrări care sunt, an de an, tot mai elaborate şi mai bine prezentate”.

„Văd - a remarcat el - o preocupare pentru lumea personală a fiecărui participant la concurs, lumea pe care şi-o imaginează şi o trăieşte fiecare”.

 

„Faptul că, de la o ediţie la alta, sunt prezentate lucrări tot mai multe şi tot mai bune demonstrează că este un concurs foarte serios”

Profesorii şcolii de arte sucevene au avut şi ei un cuvânt de spus. Dacă prof. Viorica Moruz şi-a mărturisit bucuria că din cele două eleve participante din clasa ei una a fost premiată, iar prof. Sorin Baciu s-a referit la faptul că „elevii care au tendinţa de a-şi copia profesorul trebuie să-şi găsească stilul propriu”, maestrul Dumitru Rusu (care a observat că mai bine de jumătate dintre cei prezenţi au trecut prin mâinile lui) a accentuat faptul că „taberele de creaţie sunt o şcoală bună, pentru că acolo se vede puterea de a lucra a fiecăruia”.

„Faptul că, de la o ediţie la alta, la concurs sunt prezentate lucrări tot mai multe şi tot mai bune demonstrează că este un concurs foarte serios”, a încheiat el.

 

Marele Premiu a fost conferit timişorencei Sorina Stînă

La festivitatea de premiere din acest an a fost prezentă laureata Marelui Premiu, timişoreanca Sorina Stînă.

Lucrarea ei de pictură, intitulată „Peisaj din Soezia I”, a fost apreciată de juriu ca fiind cea mai bună din competiţie. Elevă în anul II la Şcoala de Artă din Timişoara, la clasa prof. dr. Lucia Kolla Stoica, Sorina Stînă, manager de resurse umane şi specialist în comunicare, a spus că a participat şi anul trecut la concursul de la Suceava. Între timp a obţinut, în decembrie 2015, Premiul II la un concurs de artă plastică la Sibiu, iar acum are bucuria de a fi marea laureată a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu” de la Suceava. „Este un premiu neaşteptat pentru mine - a mărturisit ea cu emoţie - şi mă bucur nespus că lucrarea mea a fost atât de apreciată!”.

 

Lucrările premiate au rămas în patrimoniul Centrului Cultural Bucovina

Celelalte premii ale ediţiei din acest an sunt următoarele: Secţiunea Pictură - Premiul I - Alina Iftime (Iaşi), Premiul II - Cristina Romaşcan Buiciuc (Botoşani), Premiul III - Cecilia Leonte (Suceava), Menţiuni - Robert Voitchevici (Suceava), Ramona Babici (Baia Mare), Adina Simona Cătinaş (Cluj Napoca); Secţiunea Grafică - Premiul I - Ioana Gagiu (Suceava), Premiul II - Sabina Armulescu (Târgovişte), Premiul III - Mara Popa (Bacău), Menţiuni - Maria Zamfirescu (Sibiu), Ildiko Baki (Tg. Mureş), Premii speciale acordate de Asociaţia „Costinel Leonte” Suceava - Valeriu Gorgan (Botoşani), Alina Gianina Iftime (Iaşi).

Potrivit regulamentului concursului, lucrările premiate au rămas în patrimoniul CCB - Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

Evenimentul a beneficiat de un moment muzical susţinut de prof. Ciprian Costea (vioară), prof. Bogdan Cotruţ (acordeon), prof. Silviu Irimesei (saxofon) şi Florin Pastor (orgă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celei de-a IX-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 2304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celei de-a IX-a ediţii a Concursului naţional de artă plastică „Ion Irimescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte