Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

143 de ani de activitate la Şcoala Nr. 2 „Ion Irimescu” Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Manifestările dedicate Zilei Şcolii Nr. 2 „Ion Irimescu” din municipiul Fălticeni s-au încheiat vineri, 26 februarie, după o săptămână de activităţi  şcolare şi extraşcolare. Într-o atmosferă deosebită, elevii coordonaţi de cadrele didactice au pregătit un spectacol de înaltă ţinută, care a cuprins, cântece, jocuri, teatru, dansuri şi poezie. Spectatori au fost părinţii, elevii, foste cadre didactice care au rămas cu gândul alături de şcoală, directori de la alte instituţii de învăţământ din municipiu, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul de specialitate Petru Crăciun, colaboratori care sprijină şcoala în organizarea diverselor activităţi.

Aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, de ziua şcolii se organizează şi un moment dedicat maestrului Ion Irimescu, cel care a dat numele instituţiei de învăţământ. Despre viaţa, opera maestrului Ion Irimescu, dar şi despre muzeul care găzduieşte sculpturi şi mii de desene, pe care al doilea artist român (după Cella Delavrancea), căruia Academia Română i-a sărbătorit centenarul în viaţă, a vorbit prof. Gheorghe Dăscălescu, directorul Muzeului de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni.

La ziua Şcolii „Ion Irimescu” se fac analize, bilanţuri şi proiecte de viitor, dar se oferă şi premii. Conducerea şcolii i-a felicitat pe participanţii la Concursul de colectare selectivă a deşeurilor finanţat de la bugetul local al municipiului Fălticeni, concurs care a adus şcolii dotări în valoare de 30.000 de lei. Printr-un alt proiect, „Citim, socotim, oameni mari noi devenim”, 12 elevi din clasele primare au asigurate zilnic trei ore de pregătire şi masa de prânz, prin sprijinul oferit de SC Rogelya. Un alt concurs organizat de Kaufland România a adus şcolii 2.000 de euro, dar conducerea instituţiei de învăţământ speră să obţină în finala Olimpiadelor Kaufland premiul de 20.000 de euro.

 

Proiecte în care este implicată şcoala fălticeneană

Au fost aduse în atenţia celor prezenţi şi alte proiecte care au contribuit la formarea şi dezvoltarea aptitudinilor elevilor, printre acestea numărându-se Proiectul „Mănâncă Responsabil” şi Programul inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru creşterea ratei promovabilităţii „Acces la succes”, dar şi investiţii care au menirea creşterii calităţii actului educaţional, una dintre acestea fiind modernul teren de sport al şcolii, o investiţie de 100.000 de lei. Tot la capitolul investiţii, primarul Cătălin Coman a anunţat în cadru festiv că această şcoală va beneficia în acest an de investiţii în valoare de peste 200.000 de lei, astfel încât “la începutul anului şcolar 2016-2017 elevii şi cadrele didactice vor veni într-o şcoală modernizată, într-o casă nouă”. Cătălin Coman i-a invitat pe elevi să participe la olimpiadele şi concursurile şcolare „pentru că municipalitatea a prevăzut în buget bani pentru premierea în cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni a copiilor care obţin rezultate la olimpiade”. Inspectorul Petru Crăciun a fost mesagerul Inspectoratului Şcolar, scoţând în evidenţă în cuvântul său aprecierea de care se bucură Şcoala “Ion Irimescu” în rândul unităţilor sucevene prin rezultatele obţinute de elevii şi cadrele didactice din această unitate. Mesajul absolvenţilor a venit din partea olimpicilor naţionali şi internaţionali Carmen Pălie şi Andrei Buruiană.

Cu ajutorul unor sponsori, elevii calificaţi la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare au fost premiaţi. Înainte de spectacolul oferit de elevii şcolii, a fost lansat numărul 17 al revistei şcolii “Vreme trece, vreme vine…”.

Directorul instituţiei, profesor Costică Parfenie, a ţinut să le mulţumească colegilor săi „pentru ceea ce fac în fiecare zi pentru elevii din şcoală, părinţilor care sunt alături de copii şi de cadrele didactice pentru a avea rezultate deosebite, elevilor care prin ceea ce fac ţin mai departe aprinsă flacăra calităţii învăţământului la un nivel ridicat, autorităţilor locale pentru finanţarea pe care au acordat-o şcolii noastre”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 143 de ani de activitate la Şcoala Nr. 2 „Ion Irimescu” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
143 de ani de activitate la Şcoala Nr. 2 „Ion Irimescu” Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte