Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură

„Căutări”, la Galeria de Artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis vineri expoziţia de pictură cu genericul „Căutări”, realizată de Ştefana Petre, studentă în anul I la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

 

Cu doar câţiva ani în urmă, Ştefana Petre debuta pe simeze cu expoziţia „Întâiul drum”

Expoziţia, organizată de Asociația de Artă „Nicolae Tonitza” (Tonitza Art Group - TAG), în parteneriat cu universitatea suceveană, prezintă publicului 50 de lucrări în ulei şi acryl, realizate în perioada 2011-2015.

Aşa cum a spus la vernisaj curatorul expoziţiei, dr. Ana-Maria Ovadiuc (AMO), Ştefana Petre, care a absolvit Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” Suceava şi cursurile Şcolii Populare de Arte ,,Ion Irimescu” la clasa prof. Dumitru Rusu, este în prezent studentă la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, la clasa profesorului Cezar Atodiresei.

Cu doar câţiva ani în urmă, Ştefana Petre, elevă încă la colegiul sucevean, debuta pe simeze cu expoziţia „Întâiul drum”, cu un set de lucrări care conturau o viziune asupra lumii la vârsta multiplelor întrebări care aşteptau încă răspunsuri, un exerciţiu vizual de candoare care conjuga forme şi culori ce relevau o anume potenţialitate creativă.

Depăşirea vârstei adolescentine şi cursurile de pictură cu maestrul Dumitru Rusu i-au oferit o parte din răspunsuri şi i-au deschis calea către Universitatea de Arte, dar „Căutările” încă mai continuă.

 

Din când în când, Ştefana Petre simte că trebuie să-şi „tempereze tuşa” tinzând spre relaxare şi echilibru

Aşa cum a remarcat Delia Ioana Leizeriuc, care şi-a asumat comentariul critic al evenimentului, Ştefana Petre „se joacă şi jonglează cu tuşa vivace, cu culorile şi luminile”, preocupată de „efectele juxtapunerii culorilor pe pânză”.

Din când în când, Ştefana Petre simte că trebuie să-şi „tempereze tuşa” tinzând spre relaxare şi echilibru.

„Persoană sensibilă şi pozitivă”, Ştefana Petre „aduce în faţa publicului o emoţie aparte”, promovând în prim-plan lucrurile mărunte cărora le conferă identităţi cu multiple semnificaţii.

Descinderea în banal şi predilecţia pentru „preţioasele nimicuri” prezentate fără ostentaţie, dar cu accente vizibile spre a fi remarcate, conduc căutările Ştefanei Petre către o zonă care-i poate oferi răspunsuri numai prin meditaţie, prin cufundări în adâncul misterios al sufletului.

Cele două genuri predilecte, natura statică şi peisajul, dar şi interesul încă timid pentru figura umană, propun privitorului scene care parcă au fugit din realitate pentru a se instala tăcut pe simeze.

 

Expoziţia Ştefanei Petre aduce o notă de prospeţime în vizualul artistic sucevean

Chiar dacă lucrările nu se remarcă prin titluri (dimpotrivă, prea numeroasele etichete cu „natură statică” nu deschid perspective către poveştile din spatele imaginilor), expoziţia Ştefanei Petre aduce o notă de prospeţime în vizualul artistic sucevean.

Ştefana priveşte tăcut, dar din adâncul fiinţei ei răsună parcă cuvintele lui Bacovia: „Nu mă plictisesc şi nu mă neliniştesc în singurătate!”. În singurătatea creatoare, desigur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Căutări”, la Galeria de Artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 2132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Căutări”, la Galeria de Artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte