Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2016 - Anul XXI, nr. 32 (6145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Concursul „Numai poetul…” şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni şi Primăria Fălticeni, a organizat sâmbătă, 6 februarie, a V-a ediţie a Concursului judeţean interdisciplinar „Numai poetul…”. La competiţia inclusă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene au fost prezenţi elevi de la 12 şcoli din Fălticeni şi din zonă (Baia, Bogdăneşti, Brăieşti, Buneşti, Dolheştii Mari, Dolheştii Mici, Valea Glodului).

Prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii, directorul şcolii organizatoare, ne-a declarat: “Ne bucură faptul că interesul pentru acest proiect cultural creşte de la an la an, lucru demonstrat de numărul tot mai mare de participanţi. La secţiunea cu participare directă a acestei ediţii au luat parte echipajele a 12 şcoli din Fălticeni şi din zonă. Numărul elevilor implicaţi este, de fapt, mult mai mare, concursul interdisciplinar având şi o secţiune cu participare prin poştă. Acest proiect urmăreşte revitalizarea receptării poeziei şi a personalităţii lui Mihai Eminescu de elevii din ciclul gimnazial. Apreciem sprijinul acordat de Primăria municipiului Fălticeni, care a asigurat fondul de premiere”.

Concursul a cuprins o secţiune cu participare directă şi o secţiune cu participare indirectă (prin poştă), ambele secţiuni fiind jurizate de prof. Daniela Pavel (Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni), prof. Mihaela Acatrinei (Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni), documentarist Teodora Moroşanu (Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni).

La Subsecţiuneacolectivă cu trei probe (cunoştinţe despre viaţa şi opera poetului, recunoaşterea poeziilor pornind de la versuri date, creaţie literară) Premiul I a revenit Şcolii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” din Baia.

La Subsecţiuneaindividuală Recitare de poezie eminesciană (pe fundal muzical), Premiul I a fost acordat elevilor Ciprian Munteanu (Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni), Elena Ailenei (Şcoala Gimnazială Brăieşti), Petrea-Maria Preutu (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti – structura 2).

La Subsecţiuneaindividuală Opera lui Eminescu în imagini (creaţie plastică) Premiul I le-a revenit lui Şerban Vacariu (Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni), Lucian-Vasile Alexiu (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti), Elena Cortuşan (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti – structura 2).

Rezultatele complete şi cele la secţiunea cu participare prin poştă pot fi consultate pe pagina web a concursului, la adresa numaipoetul.webs.com/rezultate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Numai poetul…” şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul „Numai poetul…” şi-a desemnat câştigătorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turte cu hrișcă Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și după ce s-au răcit. Nu sunt nici dulci, nici sărate, așa că se pretează la folosire și ca desert, și ca aperitiv –... Citeşte