Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a V-a

Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patriarhia Română, care organizează din anul 2012 Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei”, care cuprinde alternativ secţiunile pictură pe lemn şi pictură pe sticlă, respectiv frescă şi mozaic, a lansat cea de-a V-a ediţie a concursului care se înscrie între manifestările dedicate anului 2016, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „An omagial al educaţiei tineretului creştin ortodox” şi „An comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.

 

Concursul are două secţiuni: Pictură pe lemn (tempera, stil brâncovenesc) şi Pictură pe sticlă (tempera, stil tradiţional românesc)

Obiectivul general al concursului este păstrarea tradiţiilor religioase şi culturale, prin punerea în valoare a talentelor în pictura bisericească.

Obiectivele specifice ale ediţiei a V-a a concursului vizează încurajarea şi promovarea artei bisericeşti autentice, evidenţierea rolului Bisericii Ortodoxe Române în dezvoltarea culturii şi a limbii române, descoperirea unor pictorii iconari cu reale aptitudini plastice, realizarea unui catalog al expoziţiei cu cele mai reprezentative icoane din concurs, facilitarea accesului credincioşilor la achiziţionarea icoanelor reprezentative pentru arta bisericească.

Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei” se desfăşoară pe două secţiuni: Pictură pe lemn (tempera, stil brâncovenesc) şi Pictură pe sticlă (tempera, stil tradiţional românesc).

La concurs pot participa pictori iconari adulţi, iar formularele de înscriere şi detaliile referitoare la cerinţele pe secţiuni pot fi găsite pe site-ul oficial al Patriarhiei Române (www.patriarhia.ro).

 

Lucrările vor fi depuse, în perioada 14-19 aprilie, la Centrul pentru Patrimoniu Cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu”

Lucrările vor fi depuse în perioada 14-19 aprilie (cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică), între orele 8.00-16.00, la Centrul pentru Patrimoniu Cultural „Sfântul Constantin Brâncoveanu”, din str. Maria Rosetti, nr. 63, sector 2, Bucureşti (telefon 021.210.07.12).

Concurenţii se pot înscrie la una sau la ambele secţiuni ale concursului, respectând condiţiile de participare pentru fiecare secţiune în parte.

Evaluarea lucrărilor se va face de o comisie (juriu) numită de Patriarh şi formată din cinci specialişti în domeniul picturii bisericeşti.

În perioada 22-26 aprilie vor fi anunţate rezultatele concursului, iar cei opt câştigători (câte patru pentru fiecare secţiune) vor fi invitaţi la vernisajul expoziţiei de la Palatul Patriarhiei, din ziua de 21 mai. 

 

Festivitatea de premiere va avea loc la Palatul Patriarhiei, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Premiile oferite pentru fiecare secţiune sunt: Premiul I - 5.000 de lei, Premiul al II-lea - 4.000 de lei, Premiul al III-lea - 3.000 de lei, Menţiune - 2.000 de lei.

Premierea câştigătorilor concursului se va face în ziua de 21 mai, la Palatul Patriarhiei - Sala „Europa Christiana”, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a invitaţiilor din partea instituţiilor statului la hramul Catedralei Patriarhale.

Lucrările câştigătoare vor fi păstrate ca proprietate a Patriarhiei Române (drepturile de autor sunt cedate Patriarhiei Române) şi publicate în catalogul expoziţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei”.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul Naţional „Icoana ortodoxă - lumina credinţei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte