Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2015 - Anul XX, nr. 298 (6110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”, ediţia a XII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia cu cele mai bune lucrări ale celei de-a XII-a ediţii a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III” a fost deschisă miercuri, 23 decembrie, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Judeţean Suceava de Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural Bucovina, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) și al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR). Graficianul Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA, directorul Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III” şi continuatorul proiectului lui Mihai Ungureanu, ne-a spus că anul acesta au participat 545 de artiști, din 50 de țări ale lumii, care au trimis 3.541 de lucrări de artă fotografică la secţiunile Open şi Jurnalism.

Ovidiu Ambrozie Bortă - BOA a spus că un sprijin deosebit a avut în organizarea salonului, şi în acest an, din partea artistului fotograf Csaba Balasi, președintele juriului (România). La Open au fost acceptaţi 26 de autori, medalia de aur FIAP fiind câştigată de Daniel Ravagnati, din Argentina, iar aurul acordat de AAFR a ajuns la Saha Prosanta Kumar, India. Medalii de argint au obţinut la această secţiune Pranab Basak şi Prosenjit Lodh, din India, iar bronz – Alrabeai Nasser, din Emiratele Arabe, şi Hankel Martin, din Germania. La secţiunea Jurnalism, medalia de aur FIAP a fost obţinută de Loke Wolfang, din Germania, iar medalia de aur din partea AAFR – Mohammed Mahmood, din Bahrain. La aceeaşi secţiune au câştigat medalii de argint acelaşi Mohammed Mahmood, dar şi Dipanjkar Grosh, din India, iar bronz au obţinut Elgin Keith, din Marea Britanie, şi Csakany Lorant. La fiecare secţiune s-au acordat mai multe menţiuni, care au fost obţinute de autori din Bahrain, India, Italia, Azerbaidjan, Serbia, Rusia, Iran, Slovenia, Germania, Polonia.

 

Secţiunea Jurnalism a adus un dinamism deosebit acestei ediţii

Directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava,artistul fotograf sucevean Victor T. Rusu, care a fost membru în juriul internaţional al salonului, a spus că a fost primul an în care jurizarea s-a făcut online, „fiecare membru al juriului notând de-acasă”. „La secţiunea Open, participanţii au putut să trimită orice fotografie, însă la Jurnalism, fotografii au surprins evenimente, stări din toată lumea. Această secţiune a adus un dinamism deosebit acestei ediţii. A existat dificultate în jurizare, pentru că au fost foarte multe lucrări, peste 3.500 de fotografii. Salonul este foarte greu de derulat, pentru că se desfăşoară din primăvară până în iarnă. Muzeul Bucovinei se ocupă de partea tehnică. Muzeul editează şi catalogul”, a spus Victor T. Rusu.

Prezent la eveniment, directorul Muzeul Bucovinei, Emil Ursu, a promis că anul viitor expoziţia cu cele mai bune lucrări ale Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III” va fi vernisată la Muzeul de Istorie. „Vă asigurăm că vom finanţa în continuare evenimentul. Salonul de la Suceava, din câte ştiu, este cel mai apreciat din Moldova. Dorinţa noastră este să creştem valoarea Salonului Internaţional de Artă Fotografică <Bucovina - Mileniul III>”, a completat Emil Ursu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”, ediţia a XII-a.
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”, ediţia a XII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fursecuri “ un-doi-trei” Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.Avem nevoie de:100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un... Citeşte