Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cultură

Sucevenilor le-a revenit apetitul pentru citit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenilor le-a revenit apetitul pentru citit. Cel puţin asta este concluzia în urma unei situaţii prezentate de directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava, Gabriel Cărăbuş. El a anunţat că, în primele opt luni din acest an, instituţia a avut 5.418 utilizatori activi, din care 1.279 nou înscrişi. Aceştia, a spus Cărăbuş, au făcut 84.461 de vizite la bibliotecă şi au împrumutat peste 148.500 de documente. El a adăugat că numărul documentelor difuzate către utilizatori a crescut cu aproape 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 129.245 de tranzacţii.

„Lumea totuşi mai citeşte. Este adevărat că citesc mai mult cei de vârste fragede, şi mă refer la copii, adolescenţi, şi mai puţin adulţii. Iarăşi citesc foarte mult pensionarii, având mai mult timp liber. Oarecum este de înţeles, cei mici sunt cei implicaţi în actul de învăţământ şi este normal să citească pentru că sunt împinşi de la spate şi de programa şcolară şi de eforturile cadrelor didactice. Adulţii sunt implicaţi în ceea ce înseamnă găsirea unui job, în desfăşurarea activităţilor de zi cu zi pentru asigurarea resurselor financiare, a hranei pentru familie”, a spus Cărăbuş.

Raportul făcut public de Gabriel Cărăbuş mai arată că în primele opt luni ale acestui an la Biblioteca Judeţeană s-au înregistrat şi 14.144 de sesiuni pe internet la calculatoarele puse la dispoziţia publicului în mod gratuit. „Calculatoarele sunt puse la dispoziţia publicului în mod gratuit atât la sediul central, dar şi la filialele din Obcini şi Burdujeni. Acolo oamenii au posibilitatea de a accesa echipamentele IT fie că este vorba de sesiuni pe internet, fie că este vorba de utilizarea calculatoarelor pentru pregătirea unor materiale”, a explicat Cărăbuş. Situaţia mai arată că în primele opt luni ale acestui an la programele şi evenimentele culturale organizate de Biblioteca Bucovinei au participat 7.472 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenilor le-a revenit apetitul pentru citit.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenilor le-a revenit apetitul pentru citit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei