Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 sep 2015 - Anul XX, nr. 212 (6024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Cenaclul literar „Eugen Lovinescu” din Fălticeni s-a constituit şi aşteaptă şi alţi membri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni a găzduit joi, 10 septembrie, a doua şedinţă a Cenaclului literar „Eugen Lovinescu”, întâlnire la care au participat zece membri din cei 16 care şi-au manifestat până în prezent dorinţa de a activa în cadrul acestui cenaclu.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost două puncte, unul legat de problemele organizatorice, iar al doilea, prezentarea creaţiilor celor programaţi şi analiza lucrărilor lor.

Cei prezenţi au hotărât în unanimitate ca cenaclul literar să poarte numele „Eugen Lovinescu” şi să se considere că este o reluare a activităţii, care a încetat de ani buni din diverse motive, a vechiului cenaclu literar condus de ilustrul cărturar V.G. Popa, care a funcţionat până în 1973, în cadrul Casei de Cultură Fălticeni.

Scriitorul Alexa Paşcu a precizat: „Având în vedere că vor fi şi alţi membri care vor dori să vină la cenaclu şi că vor fi şi dintre cei care au serviciu, s-a propus să găsim o altă locaţie şi să stabilim ca şedinţele să se ţină după-amiaza, fie în cursul săptămânii, fie duminica. Se va discuta şi cu conducerea Primăriei Fălticeni în ceea ce priveşte locaţia, şedinţa din octombrie urmând a se ţine în data de 8, tot în sala de lectură de la Biblioteca Municipală”.

În partea a doua a şedinţei şi-au prezentat lucrările: Coca-Maria, Vasile Moroşanu, Lenuţa Rusu şi Saveta Vărăreanu. În finalul cuvântul său, Alexa Paşcu le-a cerut tuturor celor prezenţi să fie ei înşişi în ceea ce creează, să aibă curaj şi demnitate, pentru că pe tărâmul literaturii nu-i chiar aşa uşor de mers, necesită multă muncă; fiecare să scrie în domeniul pe care îl stăpâneşte cel mai bine, să nu meargă pe mai multe căi deodată, căci şansele de a reuşi în toate sunt minime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cenaclul literar „Eugen Lovinescu” din Fălticeni s-a constituit şi aşteaptă şi alţi membri.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cenaclul literar „Eugen Lovinescu” din Fălticeni s-a constituit şi aşteaptă şi alţi membri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei