Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2015 - Anul XX, nr. 211 (6023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Un grup de japonezi va aduce la Suceava un spectacol de teatru de umbre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de japonezi va susţine pe 18 septembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, o piesă de teatru de umbre, spectacol ce se adresează tuturor persoanelor care au peste 5 ani. Programul serii va cuprinde trei momente: „Taro”, adaptare după o veche poveste japoneză, „Peter Pan” şi, la sfârşit, cântece româneşti şi japoneze. Grupul Akebi din Japonia, care va veni într-o scurtă vizită în România, va susţine spectacole în Bucureşti, Suceava şi Braşov.

Înfiinţat în anul 1962 de şapte studenţi de la Arte, din cadrul Nihon University, grupul Akebi s-a concentrat pe piese de teatru de umbre. A avut spectacole în multe colţuri ale Japoniei, dar şi în lume, totalizând peste 400 de spectacole susţinute în teatre, şcoli, cămine de copii. Organizatorii au spus că „spectacolul este creat de membri ai grupului, muzica, păpuşile, scenariul, vocile, totul fiind original”.

Unicitatea acestui grup de artişti este dată de faptul că refuză să folosească tehnologia modernă, rămânând fideli tradiţiei şi tehnicilor tradiţionale în reprezentaţiile lor. Teatrul de umbre este acea formă a artei spectacoluluiîn care personajele dintr-un scenariu prind viaţă prin jocul actorilor păpuşari cu o sursă de lumină şi cu umbrele unor obiecte special create. Acesta este o formă a teatrului de animaţie, cunoscut uneori şi sub numele de teatru de păpuşi şi/sau marionete. Grupul Akebi din Japonia are o istorie deja de 40 de ani, rezistând atâta timp prin pasiunea pentru această formă de artă.

La spectacol sunt aşteptaţi tineri, vârstnici, copii care se pot bucura de o seară deosebită, în care publicul nu va fi pasiv, ci activ, devenind actori, creatori în spectacol. Trupa de actori japonezi a susţinut în anul 2010 spectacole la Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti şi la Teatrul Gong din Sibiu. Intrarea la spectacol este gratuită. Japonezii ar fi încântaţi dacă la spectacol ar putea fi aduşi de către însoţitori sau părinţi şi copii defavorizaţi, copii cu dizabilităţi din centre de plasament care să se bucure de spectacolul de umbre. Grupul de japonezi va fi însoţit şi de un translator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de japonezi va aduce la Suceava un spectacol de teatru de umbre.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un grup de japonezi va aduce la Suceava un spectacol de teatru de umbre5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei