Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2015 - Anul XX, nr. 196 (6008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Poezie şi fotografie

Premii câştigate de elevii suceveni la Festivalul Naţional de Arte „LicArt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Poiana Braşov s-a desfăşurat, în perioada 9-15 august, etapa finală a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „LicArt”, cea mai mare competiţie de arte din România adresată tinerilor de liceu, cinci elevi din judeţ calificându-se în această fază a concursului.

Dintre aceştia, Sorin Alexandru Cuzeac, elev la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a primit premiul special pentru cel mai bun portret realizat în perioada taberei de la Poiana Braşov.

La secţiunea Poezie, Cosmina Ştefania Oniciuc, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a câştigat premiul pentru cea mai bună serie de poezii din concurs (a girl wants to be a boy. far away; a girl wants to be a boy. almost; a girl wants to be a boy. immediately). La ediţia din 2014, Cosmina a câştigat premiul al III-lea.

De altminteri, tinere condeie din Suceava au câştigat de-a lungul anilor numeroase premii la Festivalul „LicArt”. Este vorba de membri şi foşti membri ai Clubului de Poezie Alecart (ex-Cenaclul Literar „Săgetătorul”), coordonat de prof. Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava: Dinu Văcăraşu, premiul al III-lea (2004); Viorica Schipor, premiul al II-lea, Andreea Mihaela Şuleap, premiul al III-lea (2006); Cosmina Moroşan, premiul al III-lea (2007); Ana-Maria Lupaşcu, premiul I, Deniz Otay, premiul al II-lea (2012); Mara Diana Alexoaea, premiul al III-lea, Ionela Mădălina Grosu, premiul pentru cea mai bună serie de poezii (2013); Cosmina Ştefania Oniciuc, premiul al III-lea, Anastasia Gavrilovici, premiul pentru cea mai bună serie de poezii (2014).

Tabăra de la Poiana Braşov a cuprins activităţi diverse, în special Ateliere de creaţie, coordonate de profesionişti ai celor două domenii artistice (Vlad Eftenie, la secţiunea Fotografie, respectiv Răzvan Ţupa şi Iulia Stoian, la secţiunea Poezie). La final, s-au acordat premiile ediţiei de anul acesta. Marele Juriu al secţiunii de Fotografie a fost format din fotografii Vlad Eftenie, Vadim Ghirdă şi Bogdan Panait. Marele Juriu al secţiunii de Poezie a fost format din poetul Răzvan Ţupa, criticul literar Paul Cernat şi poetul Radu Vancu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii câştigate de elevii suceveni la Festivalul Naţional de Arte „LicArt”.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii câştigate de elevii suceveni la Festivalul Naţional de Arte „LicArt”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei