Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Folkul şi teatrul se reunesc la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă în anii precedenţi festivalul de folk şi cel de teatru se desfăşurau independent unul de celălalt, în 2015 folkul şi teatrul se reunesc la Fălticeni.Timp de şapte zile, în perioada 31 august - 7 septembrie, la Fălticeni va avea loc a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, cu sprijinul partenerilor şi ajutorul financiar al sponsorilor. Festivalul se va desfăşura pe cinci secţiuni: Teatru şi Monolog/Recitare (Festivalul Internaţional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic”); Muzică folk (Festivalul Concurs pentru Tineret “Fălticeni Folk”); Creaţie dramatică; Arte vizuale; Film de scurt metraj şi spoturi publicitare.

 

Festivalul Internaţional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic”

Aşa cum am aflat de la preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, pentru ediţia a V-a a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru pentru copii şi tineret din Moldova, Festivalul Internaţional de Teatru “Grigore Vasiliu Birlic”, trimiterea înregistrărilor pieselor de teatru şi a recitărilor de poezie sau monolog se poate face până pe 20 august, pe adresa Asociaţiei Fălticeni Cultural, str. Republicii, bl. 32, sc. E, ap. 3, Fălticeni, judeţul Suceava, în vederea preselecţiei. Cei care vor câştiga preselecţia vor fi anunţaţi în perioada 24-28 august.

Festivalul se adresează elevilor sau tinerilor având vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani pentru secţiunea de Trupe de teatru şi 7-25 de ani pentru secţiunea Monolog şi recitare de poezie. Juriul festivalului, alcătuit din actriţa Draga Olteanu Matei (preşedinta juriului), regizorii Gheorghe Balint, Dan Tudor, Radu Ghilaş şi coregrafa Lorette Enache, va invita în finală, în urma preselecţiei, opt trupe la secţiunea Trupă de teatru şi 30 de tineri la secţiunea Monolog/recitare poezie.

Invitaţii de onoare la ediţia din acest an a festivalului sunt Alex Şerban, strănepotul maestrului Grigore Vasiliu Birlic, actorii Catrinel Dumitrescu, Dorel Vişan, Vladimir Găitan, Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Bogdan Stanoevici, Ovidiu Cuncea şi Carmen Olaru, realizator TVR Iaşi. La finalul festivalului vor fi acordate diplome şi premii în valoare de 10.000 de lei. 

 

Festivalul Concurs pentru Tineret “Fălticeni Folk”

Pentru Festivalul Concurs pentru Tineret “Fălticeni Folk”, rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk cu vârsta până în 30 de ani, înregistrările pieselor de muzică folk, în format DVD, pot fi trimise până pe data de 20 august, pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”. Evaluarea candidaţilor va avea loc în perioada 21-23 august. Cei 15 solişti sau grupuri care vor participa în faza finală vor fi anunţaţi în perioada 21-23 august. Juriul, format din personalităţi implicate activ în fenomenul folk românesc, va acorda premii şi menţiuni în bani şi obiecte, cuantumul premiilor ridicându-se la minim 5.000 de lei.

 

Prima ediţie a concursurilor de creaţie dramaturgică şi artă vizuală

Concursul de creaţie dramaturgică este deschis autorilor tineri, cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani, care nu sunt membri ai unei asociaţii sau uniuni de creaţie. Participarea la concurs se face cu piese de teatru originale, în unul sau mai multe acte, dramatizări, scenete, având cel puţin trei pagini A4. Trimiterea manuscriselor tehnoredactate la 2 rânduri şi semnate cu pseudonim sau având un motto se face pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, până pe 25 august.

Secţiunea de Arte vizuale are ca temă „Lumea Teatrului” şi este deschisă artiştilor plastici tineri, cu vârsta între 15 şi 30 de ani, care nu sunt membri ai UAP sau ai altor asociaţii sau uniuni de creaţie. Participarea la concurs se face cu lucrări de grafică, pictură, machete, care ilustrează tema dată, însemnând portrete de personaje, personalităţi din lumea teatrului, scenografie, costume. Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 25 august.

Secţiunea de Film şi spoturi publicitare se adresează tinerilor cu vârsta între 15 şi 30 de ani, care nu se încadrează în categoria profesionişti în arta cinematografică. Vor intra în concurs scurtmetraje artistice sau documentare pe orice temă, a căror durată este mai mică de 30 de minute. La subsecţiunea Spoturi publicitare participă doar materialele care au ca subiect instituţii şi evenimente culturale din municipiul Fălticeni. Materialele filmate vor fi trimise pe suport optic sau electronic, tot până pe 25 august, pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folkul şi teatrul se reunesc la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Folkul şi teatrul se reunesc la Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei