Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cu participare voluntară

„Serată muzicală în parc”, un experiment interesant de spectacol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de iniţiatori a organizat miercuri seara, la capătul pasajului pietonal din dreptul Parcului Central din municipiul Suceava, un spectacol în aer liber cu genericul „Serată muzicală în parc”.

 

Ineditul acestei manifestări a constat în faptul că cei care au evoluat în faţa publicului au participat voluntar, lista celor care au intrat în spectacol rămânând deschisă până aproape de momentul semnalului de începere.

Cu un speech de deschidere rostit de „cetăţeanul X al Sucevei” (Dan Cristureanu) şi cu prezentarea participanţilor fără inflorescenţe stilistice, ca la examen (nominal), spectacolul (fără scenariu, fără regie, fără scenografie pretenţioasă - singurul element de decor etala doar câteva pălării dispuse pe un suport ramificat care „creştea” dintr-un vas ceramic de Marginea) a trezit interesul publicului sucevean, care a creat ad-hoc un semicerc de vizionare în jurul protagoniştilor.

În ordinea în care s-au prezentat în faţa spectatorilor, cei care au evoluat pe pasajul pietonal placat cu granit au fost Ovidiu, Mimi şi Eduard Schwartz & Ovidiu Ursache (instrumental – nai, vioară, chitară), Nicola Constantinescu, Maya Hriţcu, Teodora Gândac (pian), Cezar Mititiuc (bariton) şi Sorin Ursan Delaclit (tenor) - acompaniaţi de Ciprian Gagiu (pian).

Dansurile au fost susţinute de Maya Hriţcu şi Emilian Găină (elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava - care au interpretat în stil neconvenţional „Suita de trei dansuri” de Beethoven) şi Atelier Tango Iaşi & Atelier Tango Bucovina (pe muzica unor compozitori argentinieni - Carlos di Sarli şi Juan D' Arienzo), care au încheiat spectacolul.

Monica Constantinescu şi Cristina Hriţcu, care au iniţiat acest eveniment, le mulţumesc pe această cale celor care „au acceptat să evolueze pro bono, timp de o oră şi jumătate, spre încântarea spectatorilor”.

Mulţumirile se îndreaptă şi către cel care a asigurat pianina, sonorizarea şi prezentarea programului, Ovidiu Schwartz, precum şi către spectatorii care au aplaudat şi au încurajat manifestarea.

Un experiment interesant de spectacol, un eveniment care sperăm să aibă ecou mai ales în rândul tinerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Serată muzicală în parc”, un experiment interesant de spectacol.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Serată muzicală în parc”, un experiment interesant de spectacol5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei