Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2015 - Anul XX, nr. 175 (5987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a IV-a

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava organizează, în intervalul 7-12 august, cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava.

Tematica abordată în acest an se va axa pe problematica identificării, protejării și valorificării patrimoniului arhitectural românesc din afara granițelor țării, patrimoniu cultural definit ca produs al comunităților românești din foste teritorii românești sau constituite pe teritoriile altor state în diverse conjuncturi istorice.

Aşa cum ne comunică organizatorii, se are în vedere, în special, patrimoniul din Ucraina și Republica Moldova (țări care se învecinează cu județele constituente ale Filialei Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România), dar şi din Bulgaria sau alte țări în care există comunități românești.

Programul manifestărilor cuprinde, pentru ziua de vineri, 7 august, deschiderea oficială a evenimentului şi celebrarea aniversării „Uzina de Apă” Suceava - 103 ani (ora 14.00), vernisarea expoziţiilor „Patrimoniul arhitectural românesc din afara graniţelor ţării” (ora 14.40) şi Anuala de Arhitectură - Iaşi 2013 (ora 15.00), conferinţa cu tema „Patrimoniul arhitectural românesc din afara graniţelor ţării” - sesiunea I (ora 16.00), precum şi prezentarea piesei de teatru „Fata din Curcubeu” - premieră în România (ora 19.00), spectacol rezervat invitaţilor la eveniment, cu Marcela Motoc Aquessy (text şi regie Lia Bugnar).

Ziua de sâmbătă, 8 august, este dedicată integral lucrărilor conferinţei cu tema „Patrimoniul arhitectural românesc din afara graniţelor ţării” - sesiunile II (ora 10.00), III (ora 13.00), IV (ora 15.30), după care concluziile şi sintezele vor fi prezentate de arh. Şerban Ţigănuş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România (ora 16.50). Seara, invitaţii vor avea parte de un program muzical.

Duminică, 9 august, este Ziua Porţilor Deschise la „Uzina de Apă” Suceava.

Între orele 10.00-18.00 publicul va putea vizita expoziţiile circumscrise evenimentului, iar seara (ora 19.00) va fi prezentat pentru public spectacolul de teatru cu piesa „Fata din Curcubeu” (piesă care a fost jucată întâi la Paris în limba franceză, cu cântece în română, spectacolul fiind produs și jucat de Marcela Motoc Aquessy, cu acompaniamentul lui Gabriel Androne la acordeon) - 35 de lei biletul de intrare, cu rezervare prin e-mail (uzinadeapa@gmail.com) sau telefon - 0230.551.263.

Miercuri, 12 august, ziua dării în folosinţă a Uzinei de Apă Suceava (12 august 1912), va fi vernisată şi prezentată pentru public expoziţia Anuala de Arhitectură - Iaşi 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman) Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman expansivul si generosul, caldul si... Citeşte