Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Sălile „George Gavrilean” şi „Radu Dionisie Bercea”, din cadrul Casei de Cultură Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două săli amenajate ca spaţii de expunere din cadrul Casei de Cultură Gura Humorului au primit recent, prin hotărâri ale Consiliului Local, numele a doi artişti plastici humoreni.

Cu prilejul desfăşurării manifestărilor circumscrise Zilelor Humorului 2015 (9-12 iulie a.c.), sălile în care au fost etalate Expoziţia In memoriam George Gavrilean (1951-2000) şi Expoziţia de acuarelă a artistului plastic Radu Bercea au primit numele acestora.

Gestul de recunoştinţă al humorenilor readuce în atenţie numele pictorului, graficianului şi poetului George Gavrilean (a cărui expoziţie retrospectivă postumă, realizată prin grija prof. Hortensia Gavrilean, a constituit una dintre surprizele Zilelor Humorului 2015 - prilej cu care s-a realizat şi o broşură ilustrată închinată artistului care a pictat 12 biserici, a perseverat în domeniul graficii şi caricaturii, a realizat coperţi şi ilustraţii de carte şi a publicat peste 400 de poezii) şi-i oferă o satisfacţie meritată la vârstă seniorială lui Radu Bercea, cel mai activ artist plastic din arealul bucovinean (premiat pentru activitatea sa artistică neobosită la ediţia de anul trecut a Galei Top 10 Suceveni, organizată de Monitorul de Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava), supravieţuitor al închisorilor comuniste şi realizatorul ciclului de lucrări cu genericul „Memoria retinei gulagului românesc”.

Cele două săli, „botezate” în prezenţa primarului Marius Ursaciuc (care a dat citire în faţa asistenţei hotărârilor Consiliului Local de atribuire a numelor celor doi artişti sălilor respective), a directorului coordonator al Centrului Cultural Gura Humorului, Mihai Mardare, dar şi a maestrului Ştefan Popa POPA'S, preşedintele onorific al Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”, sunt situate la parterul (Sala „George Gavrilean”) şi la etajul (Sala „Radu Dionisie Bercea”) Casei de Cultură Gura Humorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sălile „George Gavrilean” şi „Radu Dionisie Bercea”, din cadrul Casei de Cultură Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sălile „George Gavrilean” şi „Radu Dionisie Bercea”, din cadrul Casei de Cultură Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte