Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iul 2015 - Anul XX, nr. 161 (5973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Un elev de la Palatul Copiilor Suceava, premiat de Principesa Moştenitoare Margareta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de la Palatul Copiilor Suceava a fost premiat săptămâna trecută de Principesa Moştenitoare Margareta a României după ce a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional "Basmele Reginei Maria", ediţia a X-a, la secţiunea „Literatură”. Elevul Dragoș Ioan Șandru, absolvent al clasei a VI-a, coordonat de prof. Alina Șandru, s-a numărat printre cei peste 800 de elevi din 17 judeţe ale României, precum şi din Finlanda, Turcia, Ucraina şi Serbia, care au participat la concursul "Basmele Reginei Maria".

Concursul se adresează elevilor din cluburi și palate ale copiilor, precum şi celor de la unităţi de învăţământ preuniversitar din România şi din alte ţări. Dragoș Ioan Șandru şi-a intitulat lucrarea „Basmul clasei mele”, din care vă prezentăm un mic fragment: „Au fost odată... şi încă mai sunt, să dea bunul Dumnezeu să fie încă mult timp de acum înainte 18 domniţe şi 11 crăişori, toţi aleşi pe sprânceană. Între ei blând şi înţelegător veghea Domnul Diriginte, un fel de Împăratul cel Bun. În fiecare zi din septembrie şi până târziu în vară prin luna lui cireşar, eroii şi eroinele noastre îşi luau inima-n dinţi şi călare fiecare pe băncuţa care-l aşteaptă cuminte în clasă, pornea să cucerească noi şi noi teritorii din universul lecturilor şi al cifrelor”.

 

Premiaţi la Palatul Elisabeta din Bucureşti

Elevul sucevean şi profesoara care l-a pregătit, Alina Șandru, împreună cu toţi ceilalţi laureaţi, au fost premiaţi la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Principesa Moştenitoare a fost cea care a înmânat diplomele laureaţilor Concursului Internaţional "Basmele Reginei Maria", ediţia 2015, potrivit unui comunicat remis Mediafax de Biroul de Presă al Regelui Mihai I. Ceremonia a avut loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta şi a reunit peste 80 de elevi atât din ţară, cât şi din străinătate. Concursul Internaţional "Basmele Reginei Maria" se află sub înaltul patronaj al Principesei Moştenitoare Margareta şi al Principelui Radu.

Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: creaţie literară originală (basm şi jurnal), artă plastică şi artă digitală. Premiile concursului au fost acordate în funcţie de categoriile de vârstă (de la 7 la 19 ani). Cele mai frumoase basme originale şi creaţii artistice au fost reunite într-o antologie de basme, precum şi într-un album de artă care au fost oferite câştigătorilor. Concursul, aflat la cea de-a zecea ediţie, se desfăşoară începând din anul 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, cu participarea Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" şi a Colegiului Naţional "Carol I" din municipiul Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de la Palatul Copiilor Suceava, premiat de Principesa Moştenitoare Margareta.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un elev de la Palatul Copiilor Suceava, premiat de Principesa Moştenitoare Margareta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei