Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2015 - Anul XX, nr. 128 (5940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Peste 180 de lucrări premiate la Faza zonală a Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni a fost vernisată marţi, 2 iunie, expoziţia „Prilej de bucurie”, organizată în cadrul Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”, ediţia a X-a. Alături de micii artişti şi cadrele didactice care i-au îndrumat s-au aflat părinţi, bunici, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon şi directorul primăriei, Paul Buhlea.

Juriul, format din artistul plastic Mihaela Matei şi profesoara de arte plastice Anca Şoldănescu, a hotărât acordarea a 81 de premii întâi, 78 de premii doi şi 23 de premii trei. Lucrările care au primit locul întâi vor participa la etapa judeţeană a concursului, care se va desfăşura la Suceava, pe 19 iunie. Printre lucrările premiate s-au numărat şi cele realizate de copiii cu nevoi speciale de la Grădiniţa Specială din Fălticeni şi de la Centrul de zi “Sfânta Tereza”, cei din urmă fiind la prima participare la acest concurs.

Prof. Adriana Samson, coordonatorul zonal al concursului, ne-a declarat: “Concursul este organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava prin inspectorul de specialitate Daniela Răileanu şi are ca scop identificarea copiilor cu aptitudini artistice şi valorificarea potenţialului creativ al acestora. Calitatea lucrărilor înscrise în concurs a avut o evoluţie ascendentă de la an la an şi au fost jurizate de persoane calificate în acest domeniu, care au ţinut cont de originalitatea lucrărilor, realizarea echilibrului compoziţional, de elementele de limbaj plastic utilizate, de tehnica folosită, de mesajul transmis de copil prin desen, dar s-a ţinut cont şi de intervenţia adultului în aceste lucruri”.

 

Diplome şi dulciuri pentru toţi participanţii

Primarul Cătălin Coman a admirat cele peste 180 de lucrări, apreciind talentul şi originalitatea cu care copiii au redat bucuria.

“Aţi realizat lucrări minunate pentru care aţi muncit foarte mult. Sunteţi nişte copii talentaţi care aţi reuşit să transformați un perete alb în unul foarte colorat cu rodul muncii voastre. Vă felicit, vă premiem pe toţi, pentru că toţi sunteţi câştigători şi să ştiţi că trebuie făcute astfel de lucrări chiar şi pe peretele alb din camera de acasă”, a fost îndemnul primarului Cătălin Coman.

Cătălin Coman le-a promis preşcolarilor de la grădiniţele “Dumbrava Minunată” şi “Pinocchio” că în toamnă îşi vor găsi împodobite unităţile de învăţământ cu desene din cele două poveşti. La final toţi copiii au fost răsplătiţi cu diplome şi dulciuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 180 de lucrări premiate la Faza zonală a Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 180 de lucrări premiate la Faza zonală a Concursului naţional de artă plastică a preşcolarilor „Penelul Fermecat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei