Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   27 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie

Voluntariat prin artă, la Hârtop

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul After School din centrul comunei Hârtop a găzduit marţi, 2 iunie, vernisajul expoziţiei de pictură „Lumină şi culoare”. Au fost expuse cele mai reuşite 30 de lucrări semnate de elevii Şcolii Gimnaziale Hârtop înscrişi la Cercul de pictură în anul şcolar 2014-2015 şi 16 lucrări semnate de pictorul amator Denisa Vasiliu, din comuna Hârtop.

Ideea realizării expoziţiei i-a aparţinut Denisei Vasiliu, absolventă a Şcolii Populare de Arte, şi este rodul unui an de voluntariat petrecut alături de cei mai talentaţi copii din Hârtop. Pentru a realiza acest vis al copiilor, pictoriţa a fost sprijinită de Primăria Hârtop şi de preoţii parohi Mihai Todireanu şi Ilie Costan.

Pictoriţa Denisa Vasiliu ne-a spus: “Eu aveam lucrările mele, doream să vernisez o expoziţie în satul meu, iar copiii de la cercul de pictură s-au arătat foarte entuziasmaţi când au auzit că în satul lor va fi o expoziţie de pictură. Atunci am decis să participe şi ei cu lucrări. Aşa am ajuns ca astăzi să expun tablourile mele alături de cele mai reuşite lucrări ale copiilor. Eu nu sunt cadru didactic, am intrat în acest proiect ca voluntar pentru a împărtăşi copiilor ceea ce cunosc şi stăpânesc foarte bine, pictura. Sper să fie doar un început pe care să îl continuăm şi cu alţi copiii în anul şcolar viitor. Consider că un copil decât să piardă timpul cu lucruri care nu sunt apreciate mai degrabă să-şi dezvolte simţul artistic”.

 

Parteneriat între școală, biserică și primărie

Proiectul a fost realizat în cadrul parteneriatului educaţional “Şcoala şi Biserica, stâlpi ai educaţiei în comunitatea locală”, încheiat între Primăria comunei, Şcoala Gimnazială Hârtop şi Parohia “Sf. Arhangheli” din localitate. Primarul Toader Grădinariu a precizat că localitatea pe care o conduce este din ce în ce mai cunoscută pe plan naţional prin oamenii săi, prin cele două formaţii de dansuri ale copiilor de la clasele I-IV şi V-VIII care au participat la foarte multe manifestări culturale de unde s-au întors cu premii importante.

Toader Grădinariu, primarul comunei Hârtop, a declarat: “Angajaţii de la primărie, cadrele didactice de la şcoală şi oamenii bisericii vor face un corp comun care să scoată în evidenţă faptul că în Hârtop se realizează lucruri frumoase. Centrul After School l-am terminat în 2012, de atunci noi am sperat că vom fi ajutaţi cu fonduri pentru a desfăşura activităţi. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, la iniţiativa Consiliului Local şi în urma încheierii unui parteneriat cu şcoala şi biserica, am început câteva activităţi, administraţia locală asigurând un necesar minim de materiale, iar cadrele didactice de la şcoală şi pictoriţa Denisa Vasiliu au desfăşurat diverse activităţi prin voluntariat. Fiică a satului, Denisa Vasiliu este un pictor talentat şi a realizat în urma selecţiei copiilor cu aptitudini artistice un cerc de pictură. În fiecare zi, peste 20 de copii de la şcoală vin aici să picteze, la care se adaugă alte activităţi cu caracter cultural, dansuri, muzică, şi sperăm ca în viitorul apropiat să avem cercuri de meşteşuguri populare şi un cerc de literatură. Vrem să avem un club al copiilor şi în satul nostru”.

Lucrările copiilor au fost realizate pe pânză şi pe carton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntariat prin artă, la Hârtop.
 Vizualizări articol: 2123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voluntariat prin artă, la Hârtop0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte