Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2015 - Anul XX, nr. 115 (5927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

„Desene la Uzină”, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (str. Apeductului, nr. 4) se deschide joi, 28 mai, la ora 18.30, expoziţia cu genericul „Desene la Uzină”, a artistului vizual Dan Perjovschi.

Expoziţia, care se circumscrie ediţiei din acest an a Festivalului de Literatură și Artă „Lectora”, care se desfăşoară în intervalul 27-31 mai, etalează desenele unuia dintre cei mai cunoscuţi și apreciaţi artiști români, care s-a remarcat pe scena internaţională după anul 1990.

Dan Perjovschi a realizat peste o sută de expoziţii şi proiecte personale sau de grup, la instituţii celebre precum MoMA New York, Tate Modern Londra, Kiasma Helsinki, MACRO Roma, Kunsthalle Basel, MAC Marsilia, Bienala de la Veneţia, Bienala de la Sydney etc.

Are o lucrare în expunere permanentă la Muzeul Vanabbe din Eindhoven, Olanda, şi a primit două premii prestigioase: George Maciunas Award (2004) și Princess Margriet Award (2012), pentru întreaga activitate, împreună cu soţia sa, artista Lia Perjovschi.

Este ilustrator și comentator la Revista „22” încă de la apariţia primului număr (1990).

Curatorul expoziţiei, criticul de artă Simona Nastac, spune despre Dan Perjovschi (un artist „cu o conştiinţă critică alertă, generozitate și umor”) că „dezbate, confruntă și prezintă lumea așa cum e, așa cum în viteza cotidiană nu o vedem, dar o recunoaștem dacă ne oprim două secunde și intrăm în spaţiile de gândire desenate de artist”.

„Dan - subliniază criticul de artă şi curatorul expoziţiei - circulă non-stop, local și global, ca un reporter pe teren; observă, se documentează, citește presa și fluxurile de știri online, vorbește cu oamenii, postează pe Facebook, filtrează surse și imagini, extrage esenţe și creează în flux. Este un performer, prezent în torentul lumii contemporane, iar nebunia acestei lumi e subiectul lui și desenul spaţiul de gândire”.

Festivalul „Lectora”, care a avut prima ediţie în anul 2013, a fost înfiinţat cu scopul de a promova dialogul cultural cu comunitatea locală de etnie și limbă germană, adresându-se în special tinerilor scriitori şi cititori. Anul acesta, festivalul are o nouă identitate și un program extins, devenind un festival internaţional de literatură și artă, organizat de Cenaclul „Zidul de Hârtie” în colaborare cu parteneri locali. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Desene la Uzină”, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Desene la Uzină”, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine cu dovlecei și verdeață Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa... Citeşte