Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mai 2015 - Anul XX, nr. 114 (5926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XXV-a

Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Gura Humorului, Primăria Mănăstirea Humorului, Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi Centrul Cultural Gura Humorului organizează, în intervalul 10-12 iulie a.c., cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”.

Tema ediţiei din acest an pentru ambele secţiuni (Caricatură şi Literatură umoristică) este „Jos masca!”.

 

Secţiunea Caricatură

Potrivit Regulamentului festivalului, la secţiunea Caricatură sunt acceptate lucrări create după data de 1 ianuarie 2015, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Fiecare concurent poate participa cu două de lucrări, originale sau în format digital, care vor fi trimise până la data de 25 iunie a.c. pe adresa umorlahumor@gmail.com sau pe adresa poştală: Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300 - Gura Humorului, judeţul Suceava, România.

Condiţiile tehnice impuse sunt format A 3 - pentru lucrările trimise prin poştă, tehnică liberă, minim 1600 x 1200 pixels, format JPG - pentru lucrările trimise prin  e-mail.

Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul festivalului, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (cu menţionarea numelui autorului).

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală sau un portret/autoportret caricatural, la dimensiunea minimă 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).

Laureaţii desemnaţi de juriu vor fi anunţaţi până la data de 10 iulie a.c. pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc duminică, 12 iulie 2015.

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I – 500 de euro, Premiul II - 300 de euro, Premiul III - 200 de euro şi Premiul „George Gavrilean” - pentru debutanţii în Bucovina - 200 de euro.

 

Secţiunea Literatură umoristică

Le secţiunea Literatură umoristică sunt acceptate numai lucrări în limba română, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri. Toate lucrările vor fi semnate cu un motto.

Ca şi la secţiunea Caricatură, participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minimă 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).
Numărul de lucrări acceptate în concurs/participant: cinci epigrame şi/sau trei poezii umoristice.

Lucrările vor fi scrise în Times New Roman CE (dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru lucrările trimise prin poştă) sau format .doc, culese în Times New Roman CE (dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru lucrările inscripţionate pe CD/DVD).

Juriul are latitudinea acordării, neacordării sau redistribuirii premiilor.

Fişa de înscriere, CV-ul şi fotografia se vor trimite - până la data de 25 iunie 2015 (data poştei ) - la adresa de e-mail: umorlahumor@gmail.com sau adresa poştală Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300, Gura Humorului, judeţul Suceava (cu menţiunea pentru „Festivalul Umor... la Gura Humorului”).
Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 200 de euro pentru epigramă şi 200 de euro pentru poezie umoristică; Premiul II - 100 de euro pentru epigramă şi 100 de euro pentru poezie umoristică; Premiul III - 50 de euro pentru epigramă şi 50 de euro pentru poezie umoristică.
Începând cu anul 2013, secţiunea Literatură umoristică se desfăşoară în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind partenera evenimentului.
Relaţii suplimentare se pot obţine la Biroul de relaţii cu presa al Festivalului „Umor la... Gura Humorului” - prof. Elvira Romaniuc - Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, telefon 0740.926.479, e-mail: umorlahumor@gmail.com, director coordonator Mihai Mardare - Centrul Cultural Local Gura Humorului, telefon 0749.683.278 și/sau prof. Constantin Moldovan, primarul comunei Mănăstirea Humorului, telefon 0735.525.479.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Copane de curcă (oltenească) la tigaie (rețeta lui Tudor Gheorghe) Fusei in Oltenia! Luai cu mine o papornita si-o umplui cum se putu mai bine cu retete si sfaturi culinare de prin cuhniile de pe Jii si de pe Olt. N-o batui - Oltenia, frate-miu! - pe tot intinsul, si nu intrai prin toate curtile, si nu cautai prin... Citeşte