Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a III-a

Poetul şi artistul vizual sucevean Florin Dan Prodan, la Festivalul Internaţional de Poezie şi Arte Vizuale „Inside Zone” de la Borsec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul şi artistul vizual Florin Dan Prodan a fost unul dintre invitaţii celei de-a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie şi Arte Vizuale „Inside Zone”, care s-a desfăşurat weekendul trecut (15-17 mai) la Borsec.

Florin Dan Prodan, cu care publicul sucevean s-a întâlnit în luna aprilie la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (unde a expus o instalaţie multimedia cu genericul „Inside Zone”), a participat la Borsec alături de Radu Andriescu, Laura Arena, Corina Bernic, Waalko Dingemans, Sophia Gardiner, Christina Marie Jespersen, Larissa Mellor, Ivana Ognjanovac, Mary Opasik, Paul Simmons, Mare Suljak, Marius MUR Vrânceanu, NuriFY.

Proiectul a demarat în anul 2007 ca o simplă tabără de creaţie (rezidenţă artistică) organizată de Cenaclul „Zidul de Hârtie”. Mai mulţi artişti şi scriitori au fost atraşi de peisajul inedit al staţiunii pe care l-au considerat ideal pentru inspiraţie artistică şi literară. De la an la an tabăra a crescut, au participat şi artişti străini şi în 2012 au dorit să realizeze un festival în care să prezinte lucrările lor localnicilor şi turiştilor din Borsec. Astfel s-a născut Festivalul Internaţional de Poezie şi Arte Vizuale, care a câştigat notorietate în mediile literare şi artistice din România şi din străinătate. Programul festivalului a inclus vernisajul unor expoziţii de artă (pictură, grafică, fotografie, video), recitaluri de poezie, proiecţii de filme, instalaţii media în diverse locaţii din staţiune, workshopuri. Evenimentele au avut loc în mai multe locaţii (Casa de Cultură Borsec, Pavilionul Izvorului 10, Poiana Zânelor...). Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Artfest, Cenaclul „Zidul de Hârtie” având ca parteneri Primăria Borsec şi Fundaţia Pro Borsec, cu sprijinul Romaqua Group.

La ediţia din acest an au participat artişti şi scriitori din şapte ţări: Mary Opasik, Laura Arena, Larissa Mellor, Paul Mellor (SUA), Waalkoo Dingemans (Olanda), Christine Maria Jespersen (Danemarca), Simone Darcy (Australia), Nuri Fitra Yuniastudie (Indonezia), Ivana Odjognovac, Mare Suljak (Croaţia), Sophie Gardiner şi Param Tomanec (Marea Britanie), alături de scriitori, poeţi, artişti plastici şi reprezentanţi mass-media din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poetul şi artistul vizual sucevean Florin Dan Prodan, la Festivalul Internaţional de Poezie şi Arte Vizuale „Inside Zone” de la Borsec.
 Vizualizări articol: 993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poetul şi artistul vizual sucevean Florin Dan Prodan, la Festivalul Internaţional de Poezie şi Arte Vizuale „Inside Zone” de la Borsec5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei