Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2015 - Anul XX, nr. 105 (5917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Germania

O instalaţie multimedia realizată de suceveanul Florin Dan Prodan, etalată în expoziţia „Karpaten/Ruinen/Wölfe” din Bremen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O instalaţie realizată de scriitorul şi artistul multimedia sucevean Florin Dan Prodan este etalată în cadrul expoziţiei „Karpaten/Ruinen/Wölfe”, care se deschide duminică, 10 mai, la Galeria „Am Schwarzen Meer”, din oraşul Bremen (Germania).

Nouă artişti care au realizat o serie de lucrări în România în timpul rezidenţei artistice „Inside Zone”, din staţiunea Borsec, organizată de Zidul de Hârtie şi Asociaţia Culturală Artfest Suceava, expun împreună în această expoziţie.

Lucrările (fotografie, pictură, instalaţii, video) au fost realizate în anii 2013-2014, la Borsec, de Caro Krebietke (Germania), Elise Schouman (Olanda), Florin Dan Prodan (România), Ida Andrae (Germania), Laila Seidel (Germania), Shell C. Hamilton (Marea Britanie), Omar Zingaro Bhatia (Marea Britanie), Rebecca Chesney (Marea Britanie) şi Sanne Kabalt (Olanda).

Florin Dan Prodan şi-a prezentat în luna aprilie a.c. instalaţia multimedia cu genericul „Inside Zone” la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava.

Inspirată de opera cinematografică a lui Andrei Tarkovski, instalaţia multimedia (care a fost prezentată anul trecut cu suportul Danish Arts Council la Copenhaga în Galeria „Sydhavn Station”), sugerează un posibil itinerar spiritual, un labirint în al cărui centru s-ar putea afla Camera Dorinţelor, un spaţiu căutat de personajele filmului „Călăuza” /„Stalker” (ecranizarea romanului „Picnic la marginea drumului” de Arkadi şi Boris Strugatki), film de referinţă în istoria cinematografiei.

Expoziţia cu genericul „Karpaten/Ruinen/Wölfe” de la Bremen va fi deschisă până pe data de 31 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O instalaţie multimedia realizată de suceveanul Florin Dan Prodan, etalată în expoziţia „Karpaten/Ruinen/Wölfe” din Bremen.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O instalaţie multimedia realizată de suceveanul Florin Dan Prodan, etalată în expoziţia „Karpaten/Ruinen/Wölfe” din Bremen5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei