Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj

Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2015, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2015, cea mai reprezentativă manifestare a Festivalului Fotografiei Europene (festival organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi al Biroului de Informare al Parlamentului European în România sub patronajul Ministerului Culturii), se deschide vineri, 8 mai, la ora 14.00, la Galeria Centrului Cultural Gura Humorului.

 

La Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2015 au participat artişti fotografi din întreaga lume cu imagini realizate în Europa, fiind înregistrate 2.072 de imagini realizate de artiştii fotografi din 14 ţări europene, dar şi din SUA, Japonia şi China.

Juriul internaţional format din artişti fotografi reputaţi, Georg S. Holzmann, E.FIAP, Hon E.FIAP (Germania) - preşedintele juriului, Viorel Simionescu, E.FIAP (Canada), Kiss Imre, AFIAP (Ungaria), Oltean Marcel, AFIAP (România), şi Both Gyula, AFIAP (România), a jurizat lucrările primite prin internet fără să cunoască numele autorilor şi a acceptat pentru salon 186 de imagini realizate în Europa, premiindu-le pe cele mai valoroase.

Medaliile de aur „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” au fost acordate artiştilor fotografi Adrian Petrişor, din România (secţiunea A), Valerio Perini, E.FIAP din Italia (secţiunea B), Kerekes István, E.FIAP din Ungaria (secţiunea C) şi Ioan Ovidiu Lazăr, din România (secţiunea D). Medaliile de argint au fost acordate artiştilor fotografi: Gabriel Tudosescu, din România (secţiunea A), Ovi D. Pop, din România (secţiunea B), Gabriel Tudosescu, din România (secţiunea C) şi Aelenei Robert Cătălin, din Spania (secţiunea D).

Medalii de bronz au obţinut artiştii fotografi: Gabriel Tudosescu, din România (secţiunea A), Cătălin Fudulu, AFIAP din România (secţiunea B), Kerekes István, E.FIAP din Ungaria (secţiunea C), şi Zsolt András, din România (secţiunea D).

Trofeul de cristal al Salonului Internaţional a revenit artistului fotograf Gabriel Tudosescu, din Bucureşti (membru al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea), care a obţinut cele mai multe premii şi a avut lucrări acceptate la salonul internaţional.

Cu această ocazie au fost acordate în cele patru secţiuni 24 de plachete „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” artiştilor fotografi din Germania, Italia, Spania, România, Ucraina şi Ungaria.

Artistul fotograf Ştefan Toth, AFIAP, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” şi directorul salonului, subliniază faptul că „în premieră europeană acest salon a fost organizat pentru artiştii fotografi pretenţioşi, ca o alternativă calitativă la alte saloane organizate sub diferite patronaje”.

„Deşi - aşa cum a spus el - regulamentul a fost difuzat cu întârziere, o mai mare încredere noului scop propus de organizatorii salonului au avut artiştii fotografi din România. Niciodată nu a fost înregistrată o asemenea participare cantitativă, dar mai ales calitativă a artiştilor fotografi din România”.

În cadrul vernisajului de la Gura Humorului va fi citit şi mesajului artistului fotograf Ştefan Tóth.

Expoziţia, organizată sub patronajului Consiliului Judeţean Suceava cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 29 mai a.c., când va avea loc festivitatea de închidere în prezenţa directorului festivalului, Ştefan Tóth.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2015, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salonul Internaţional „Eurofotoart” 2015, la Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei