Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2014 - Anul XIX, nr. 120 (5629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

2-3 iunie

“Zilele Filmului Românesc”, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 2-3 iunie 2014, la iniţiativa Casei de distribuţie Voodoo Films, condusă de Cristian Mungiu, proiectul cinematografic “Zilele Filmului Românesc” va ajunge şi la Fălticeni. 

În urma succesului în rândul publicului al celor patru ediţii de până acum, organizatorii vor oferi fălticenenilor ocazia inedită a vizionării unor filme recente care au şanse foarte mici să fie prezentate în oraşele din provincie unde nu sunt săli de cinematograf. Fălticeniul se află pentru a doua oară pe harta evenimentului, în urma parteneriatului încheiat cu Primăria municipiului Fălticeni.

La Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” sunt programate şase proiecţii:„Closer to the Moon“, cu Vera Farmiga, Mark Strong şi Tim Plester, o poveste despre celebrul jaf din 1959 al Băncii Naţionale. Nae Caranfil propune propria sa dezlegare a misterului ce planează şi azi asupra acestei poveşti adevărate, într-un film comic şi tragic deopotrivă, realizat în limba engleză, cu o distribuţie internaţională de prestigiu.

Lungmetrajul regizorului Corneliu Porumboiu “Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism” este una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul fiind primit cu entuziasm de critica internaţională încă de la premiera sa mondială, în 2013, la Festivalul de la Locarno. Filmul a fost proiectat şi la festivalurile de la New York, Toronto, Vancouver şi Rotterdam.

„Love Building“, cu Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să “repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic, „Domnişoara Christina” este o adaptare după romanul lui Mircea Eliade, iar comedia romantică“Nuntă în Basarabia”, o coproducție cinematografică moldo-româno-luxemburgheză, în regia lui Nap Toader, prezintă conflictele reieşite în urma interacţiunii între nuntaşii din România şi cei din Republica Moldova la o nuntă ce are loc în Chişinău.

“Condamnat la viaţă” este o poveste despre prietenie, umanitate şi sacrificiu, o tragicomedie adaptată după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, a cărei acţiune se desfăşoară într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Preţul unui bilet este de 5 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” (Casa de Cultură).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Zilele Filmului Românesc”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Zilele Filmului Românesc”, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei