Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 146 (5353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna iulie

Două tabere de creaţie artistică la Păltinoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Meşterul cioplitor Toader Ignătescu, care s-a întors recent dintr-o călătorie în Canada, ne anunţă că organizează în această vară, la cabana sa de la Păltinoasa, situată pe malul pârâului Bucovăţ, două tabere de creaţie artistică.

 

Este vorba de cea de-a IX-a ediţie a Taberei meşterilor populari, care va avea loc în perioada 8-14 iulie, la care vor participa 15 artizani şi meşteri populari din România şi din Republica Moldova, practicanţi ai mai multor meşteşuguri tradiţionale, şi de prima ediţie a Taberei de artă naivă, care se va desfăşura în intervalul 15-20 iulie, care va avea circa zece participanţi.

Dacă tabăra de meşteri populari îi va aduce din nou la Păltinoasa, alături de amfitrionul Toader Ignătescu, pe meşterii basarabeni Natalia Cangea, Vitalie şi Galina Grumeza, Ştefan şi Anişoara Ciumaşu, precum şi pe Silvia şi Smaranda Cozmâncă (Iaşi), Dan şi Ivona Horgan (Bârlad), Vasile Neamţu (Neamţ), Liviu Şoptelea (Botoşani) sau pe sucevenii Nicolae Gheorghian şi Bolek Majerik, tabăra de artă naivă, al cărei „provocator” este ieşeanul Costel Iftinchi (autorul unor lucrări documentare de reală valoare, ca enciclopedia „50 de ani de artă naivă în România”, coautor al volumelor „Aventuri în insula naivilor”, „Sub umbrela artei naive” şi „Caravana naivilor” şi editorul revistei „Galeria naivă”), va reuni creatori de artă naivă din mai multe judeţe ale ţării.

Printre participanţii acestei tabere (care şi-au confirmat deja participarea) se vor afla Valeria Tofan - din Bucureşti, Ana Bota - din Aiud, Maria Goşoiu - din Constanţa şi ieşenii Maria Lupu şi Calistrat Robu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două tabere de creaţie artistică la Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două tabere de creaţie artistică la Păltinoasa5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei