Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 aug 2017 - Anul XXII, nr. 192 (6608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Bun venit în România!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia, sub deviza „O lume într-un timbru”, invită la o plimbare imaginară prin România, punând în circulaţie o emisiune de mărci poştale de explorare a patrimoniului natural şi arhitectural.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei prezintă un peisaj din Delta Dunării, care  a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991 ca Rezervaţie a Biosferei, cuprinzând una din cele mai întinse zone umede din lume, cu peste 400 de lacuri, păduri de stejari şi frasin, dune de nisip şi plaje sălbatice pe litoralul marin deltaic.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei înfăţişează Turnul cu Ceas din oraşul Sighişoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetăţii care s-au păstrat până în prezent. Sighişoara, unul din puţinele oraşe-cetate medievale locuite, apare vizitatorului ca un muzeu în aer liber, exponatele sale, fermecătoare prin atmosfera pe care o creează împreună, atrag an de an sute de mii de turişti.

Alăturat oraşului medieval, avem ceramica săsească, ce se remarcă printr-un repertoriu generos de motive decorative.

Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei ilustrează Cascada Bigăr, ce face parte dintr-o arie protejată, situată în judeţul Caraş-Severin, comuna Bozovici. Izvorul puternic este alimentat de un curs de apă subteran ce străbate Munţii Aninei.

După circa 200 m, apa izvorului se varsă în râul Miniş de pe un prag stâncos, formând o cascadă spectaculoasă.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei ilustrează Mănăstirea Voroneţ, ctitorie medievală din oraşul Gura Humorului. Cunoscută sub numele de „Capela Sixtină a Estului”, mănăstirea se remarcă prin frescele cu o nuanţă intensă de albastru („albastru de Voroneţ”).

Alăturată mănăstirii marca poştală prezintă o ie cu model specific zonei Suceava.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei înfăţişează mocăniţa şi splendidul decor natural prin care aceasta îşi urmează drumul. Împreună cu mocăniţa este ilustrată una din păsările cele mai îndrăgite şi cel mai uşor de recunoscut chiar şi din mersul trenului - ciocănitoarea mijlocie, sau „doctorul pădurilor”.

Meşteşugul ceramicii de Horezu, înscris în 2012 de UNESCO pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, este o meserie tradiţională unică. Fabricată manual în partea de nord a judeţului Vâlcea, ceramica reflectă generaţii de cunoştinţe meşteşugăreşti. Decorarea şi cromatica conferă unicitatea acestui tip de ceramică, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei.

Alături de ceramica de Horezu este prezentată o scoarţă ţărănească al cărei colorit şi model decorativ este specific zonei olteneşti.

Emisiunea alcătuită din şase valori are un tiraj total de 187.080 de timbre. Au fost realizate şi 210 seturi (două plicuri) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”, precum şi 200 de seturi (şase imagini) de cărţi poştale maxime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Bun venit în România!”.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Bun venit în România!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei