Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 38 (8262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Elevii Colegiului de Artă Suceava, în Finlanda, în cadrul unui proiect Erasmus+

Elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Cristian Constandache, Lucian Drăgoi, Alexandru Muscă, Yanis Pipirig, Carina Poroch, Ilinca Rotari, Mălina Rusu, Filip Zalițchi, coordonați de profesoarele Iulia Buraciuc și Petronela Munteanu, au participat în februarie la o mobilitate la școala Hankoniemen Yläaste Hanko ja lukio din Finlanda, alături de elevi din școala parteneră „Boris Vian” Dunkerque Franța.

Activitatea s-a derulat în cadrul parteneriatului Erasmus+ K2 „JULIET - Women Open to Modern European Nations”, alături de școlile europene Lycée „Jean Bart” Franța, „Hankoniemen Yläaste ja lukio” Finlanda, Scuola Secondaria di 1 grado „Pavoncelli” Italia, Agrupamento de Escolas Portugalia.

Agenda săptămânii a fost organizată în jurul temelor de proiect, evoluția statutului femeii în context european, figuri feminine influente pe plan mondial, iar activitățile s-au axat pe promovarea colaborării transcurriculare, pe utilizarea unor abordări inovatoare de învățare, pe dezvoltarea creativității, pe schimbul și transferul de idei și bune practici. Programul săptămânii a cuprins workshopuri interdisciplinare, activități de descoperire a patrimoniului cultural finlandez, vizite la importante obiective culturale din Hanko și Helsinki (Karl Fazer Chocolate Factory, Front Museum in Lapohia).

În timpul vizitei ghidate la Parlamentul Finlandei din Helsinki  au fost abordate teme conexe de sensibilizare cu privire la contextul Uniunii Europene, înțelegerea acestuia, valorile comune ale UE, principiile unității și diversității,  identitatea culturală, patrimoniul cultural național și european.

S-a remarcat și de data aceasta o colaborare armonioasă și eficientă între elevii români, francezi și finlandezi, între profesorii acestora, parteneri din cadrul proiectului.

În ultima zi de mobilitate, festivitatea de decernare a diplomelor a reunit pe toți participanții, elevii francezi și români, corespondenții lor finlandezi și părinții acestora.

Impactul acestei mobilități asupra elevilor români participanți a fost remarcabil. Mălina Rusu: „M-au impresionat empatia și naturalețea răspunsurilor pe care mi le-a oferit doamna parlamentar Sari Essayah”, Filip Zalițchi: „Am fost uimit de condițiile materiale din școlile finlandeze”, Ilinca Rotari: ”După această mobilitate în Finlanda sunt foarte interesată de sistemul de învățamânt superior finlandez, de o eventuală oportunitate de a continua studiile în Finlanda”.

Coordonatoarea proiectului, prof. dr. Petronela Munteanu, a remarcat faptul că această mobilitate a constituit pentru toți participanții o oportunitate inedită de învățare, de cooperare și de dezvoltare instituțională, oportunitate facilitată de susținerea și implicarea conducerii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului de Artă Suceava, în Finlanda, în cadrul unui proiect Erasmus+.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Colegiului de Artă Suceava, în Finlanda, în cadrul unui proiect Erasmus+5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei